Erdoğan Gürcü değil

Erdoğan Gürcü değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dedelerinde de Kasımpaşalı Ruhu Olduğu Ortaya Çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dedelerinde de Kasımpaşalı ruhu olduğu ortaya çıktı.
Erdoğan'ın etnik kimliğini araştırmak için Osmanlı arşivindeki belgeleri tarayan tarihçi Cezmi Yurtsever, Erdoğan'ın dedesi Bakatoğlu Memiş'in Rize'nin Pulihoz köyünde (Dumankaya) haksızlıklara karşı isyan çıkardığını belirledi.

Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivlerinin araştırmacılara açıldığını belirterek, "1935 tarihli Rize'nin aile kökenleri defteri de araştırmacılara açıldı. 1835 yılında Başbakan Erdoğan'ın atalarının kaydı Kırcasakallı Mehmet Efendi olarak alınmış. Mehmet Efendi'nin bir oğlu Mustafa diğer oğlu da Yunus. Yunus, Tayyip Erdoğan'ın büyük dedesi. Sakalına bakarak kayıt almışlar. Kırcasakallı Mehmet Efendi'nin babasının adı ise Hüseyin. Bu kayıtlar 1750'lere kadar bir ailenin resmi yoldan kökeni hakkında bilgi veriyor." diye konuştu.

Araştırmasında köyün vergi kayıt defterine ve bazı belgelere ulaştığını aktaran Yurtsever, şunları söyledi: "Şimdiki Dumankaya köyünün (Pulihoz) kurucusu Bakatoğlu Memiş. Vergi kayıt defterinde 86 kuruş vergi ödediği belgelenmiş. Bakatoğlu kelimesi "İsyancı ve Derebey" demek. Pulihoz köyünün hemen arkasında Kıble Dağı var. Ayani tepesi var. Ayani halkın seçtiği önder insan demek. Bu köyle ilgili belgelerde iç savaş boyutunda çatışmalar var. O çatışmalarda Tayyip Erdoğan'ın dedeleri bölgenin en büyük isyancısı konumunda. Valiye karşı isyan ediyorlar. Köroğlu ve Bolubeyi olayında olduğu gibi. Bakatoğlu sülale ismi 1934'teki Soyadı Kanunu'nda Türkçe isim almış olsaydı Başbakan Erdoğan'ın şimdiki soy ismi 'İsyancı' olacaktı. Ancak Erdoğan olarak aldılar. Bütün bilimsel yayınlarda ve internette Tayyip Erdoğan'ın etnik kökeni 'Gürcü' olarak geçiyor. Erdoğan Gürcü değil. Ataları Gürcü değil. Geçmiş etnik kökenlerinizle ilgili tarihi belgeler böyle olmadığını gösteriyor. Bu değiştirilmeli. 1700'lere kadar Erdoğan'ın atalarının kimliğinde 'İslam' yazıyor."

Erdoğan'ın atalarında da Kasımpaşalılık ruhu olduğunu anlatan Cezmi Yurtsever, "Dedelerinde de bir Kasımpaşalılık var. Tayyip Erdoğan'ın öz dedesi Teyyüp.1917- 18 Rus ve Ermeni işgalindeki derebeylik ruhunun gereği ilk isyanı başlatan ve öldürülen şahıstır. Tarihin saklı bir gerçeğidir. Tayyip Erdoğan'ın dedesinin mezar taşındaki bilgiler yanlış, değiştirilmesi lazım." ifadesini kullandı.