Erdoğan ile Kaderi Değişen İlçe!

Erdoğan ile Kaderi Değişen İlçe!
Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasıyla beraber kaderi değişen Güneysu ilçesinde Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysu'da uzun zamandır değişim dönüşüm yaşandığını açıkladı.

Güneysu ilçesinde olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan oluşu en çok Güneysu'ya yaradı. Güneysu birçok hizmette ön sırayı alırken yardımsever vatandaşlar bu dönemde önceki yılara oranla daha çok yardımda bulunarak Güneysu'nun yatırım zengini olmasını sağladı. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysu'da yapılan ve yapılacak yatırımlardan bahsettiği açıklamasında  Güneysu'da uzun zamandır değişim dönüşüm yaşandığını belirterek il genelinde olduğu gibi Güneysu'da da Başbakan Erdoğan'ın isteği doğrultusunda tüm binaları Rize mimarisine uygun yapmaya çalıştıklarını söyledi. 

Yapılan binaların Rize mimarisine uygun olması konusunda Başbakanın hassasiyeti olduğunu dile getiren Minder, ''Başbakanın yapılan binaların Rize mimarisine uygun olması konusundaki sözleri, lokomotif oldu. İl genelinde olduğu gibi ilçemizde de tüm binaları Rize mimarisine uygun yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde yapılan belediye binası, sağlık ocağı, halk eğitim merkezi gibi pek çok binayı Rize mimarisine uygun yaptık'' dedi. 

İlçede TOKİ ile belediyenin ortak projesi olan yöresel çarşı projesinde 39 konut ile 25 işyeri bulunduğunu anlatan Minder, ''Projenin inşaatı devam ediyor. Sanıyorum bu yaz sonunda inşaatları teslim edeceğiz. Burada turistik bir çarşı oluşturmak istiyoruz. Bakırcılık, feretiko gibi el sanatlarının sergileneceği, satış yapılacağı bir yer de olacak'' diye konuştu. 

İlçede Kıbledağı Camisi yapma projeleri olduğunu, inşaatına bu yaz başlamayı planladıklarını anlatan Minder, şunları söyledi: ''Kıbledağı'nda 50 yıl önce yapılmış bir mescit vardı. Bu yerin yolu yapılınca eski caminin yerine yeni bir cami yapılması gündeme geldi. Projesini Başbakana takdim edeceğiz. Daha sonra da inşaat çalışmaları başlayacak. Gelecek yıl sonuna kadar da bitirmeyi planlıyoruz. Burada kent ormanı da yapılacak. Böylece Rize'nin yeni bir mesire yeri, ibadet yeri olacak. Rize farklı bir yer kazanmış olacak.'' 

Minder, ilçede Rize Üniversitesine bağlı 4 yıllık fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksek okulunu hayırsever bir iş adamı yaptırmayı planladıklarını kaydederek, şöyle dedi: ''Ayrıca Güneysu Çay Fabrikasının yerine Anadolu imam hatip lisesi yapılacak. Projesini KİPTAŞ yapacak. Lisenin yanına 400 kişilik öğrenci yurdu da yapılacak. İlçemizdeki spor salonunun yanında yüzme havuzu yapmaya planlıyoruz. Yakın zamanda kamulaştırma çalışmasına başlayacağız. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca ilçemize 300 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılmasını planlıyoruz. Bunların dışında TOKİ, ilçemizde sosyal konut projesi yapması planlıyor. Bunun için bin 300 başvuru da aldık. Ama arsa sorunu var. İLçemizde arsa bedelleri çok yüksek olduğu için bu konuda henüz ilerleme sağlayamadık.'' 

Ahmet Minder, ilçenin altyapısının tamamlanması için çalışmaları sürdürdüklerini, gelecek yılın yaz ayları sonunda projelerinin büyük çoğunluğunu tamamlamış olacaklarını ifade ederek, böylece görevi döneminde yapmayı planladığı projelerin tamamlanmış olacağını kaydetti.