Erdoğan: Maşallah Ordu Karadeniz gibi kükrüyor

Erdoğan: Maşallah Ordu Karadeniz gibi kükrüyor
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün Ordu’ya geldi.

Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "8 ay önce Ordu’ya geldim, Ordu muhteşemdi. 24 Mart'ta Ordu'ya geldim yine muhteşemdi. O gün ‘Maşallah Ordu Karadeniz gibi kükrüyor, dereleri gibi gürül gürül çağlıyor’ dedik. 30 Mart'ta Ordu kükredi mi? Allah sizlerden razı olsun. Yüzde 54 oy oranı ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayımızı taşıdığınız için Allah sizden razı olsun. Ordu 20’de 20 yaptı. Biz de bugüne kadar Ordu'ya mahcup olmadık. Bu yeni süreçte mahcup olmayacağız. 2011 seçimlerinde ordu bize yüzde 60 oy oranı ile destek vermişti. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bu yüzde 60’ın üzerine çıkacak. Ordu'da sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim oy vermeyecek, CHP, MHP, DSP, SP'ye oy veren kardeşlerimiz de bize oy verecek. Buna inanıyorum. Ordu'da dayatma ile milletin önüne konan adaylara oy yok. Ben bunu biliyorum. Ordu yeni Türkiye’ye evet mi Ordu? Eski Türkiye’nin kapılarını kapatıyor muyuz, yeni Türkiye’nin kapılarını açıyor muyuz? Ordu’da bu iş bitmiştir. Ordu ‘tamam’ inşallah diyor. Zaten Türkiye genelinde bu iş bitti. Türkiye genelinde 10 Ağustos’un rengi belli. Yaptığımız araştırmalarda 10 Ağustos'ta kimin iş başına geleceğini belli ediyor. Çankaya milletindir milletin olacak. Bize yüzde 51 yeter mi? Biz milletimizden çok daha güçlü destek bekliyoruz. İnanıyorum ki, CHP'li, MHP'li kardeşlerimizin partilerinin dayatma adayına güçlü bir tepki vermelerini bekliyorum. CHP içinden Cumhurbaşkanı adayı olacak bir tane isim bulamadılar mı? Kılıçdaroğlu çıkıyor, Cumhurbaşkanında aranan vasıflar diyor. Bu vasıflarda aranan bir tane adamın yok muydu? Bu vasıflar sende yok muydu? Sen niye çıkmıyorsun? Kendini tanımlıyor. Koskoca MHP teşkilatı içinde Cumhurbaşkanlığına aday olacak bir tek kişi çıkaramadılar. Çünkü bunlar talimatı seçmenlerinden almazlar. Bunlar talimatı teşkilatından almazlar. Bunlar talimatı başka odaklardan ve başka çevrelerden alıyorlar. Bunlara bir aday dayattılar" dedi.

erdogan-orduda.jpg

Başbakan Erdoğan, "'CHP yönetimi tıpış tıpış gideceksiniz, bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Seçmene bu dayatmayı yapamaz. Göreceksiniz, CHP ve MHP avuçlarını yalayacaklar. Bu sefer yüzsüzlük yapıp o koltukta oturamayacaklar. CHP ve MHP'nin tabanları rahatsız. Partilerinin iradelerini ayaklar altına alıyorlar. Dayatmaya boyun eğiliyorlar. Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dizinin dibinde oturuyorlar. Bütün bunları yaptıkları halde her seçimde kaybediyorlar. 30 Mart'ta eğer AK Parti birinci parti olmazsa ben istifa edeceğim dedim. Peki Kılıçdardoğlu, Bahçeli birinci parti olamaz istifa edecek mi? Her zaman vagon olduklarını biliyorlar. Bunların bu ülkede iktidar olmak gibi bir dertleri yok. Makaram sarı bağlar kız oylar gelin ağlar. Bunlara gereken dersi 10 Ağustos'ta çok farklı bir şekilde vereceğiz. 10 Ağustos'ta yeni bir Türkiye kuruluyor. Muhalefet kendini yenilemek zorundalar. Bunlar her zaman milleti koyun yerine koydular. Bidon kafalı dediler, karnını kaşıyan dediler. Bu millet ne yapacağını çok iyi bilir. Sandıkta ne söyleyeceğini çok iyi bilir. 10 Ağustos'ta bu Pensilvanya partilerine, irili ufaklı partilere gerekeni sandıkta söyleyecekler. Bir de HDP var. Aday belirleme sürecinde CHP ile görüşmüş. CHP’nin uygun aday çıkardığı takdirde birlikte hareket edeceklerini söylemiş. Bu HDP çıkıyor bu zalimle işbirliği arayışlarına giriyor. CHP ile ittifak yapamayınca kendini aday gösteriyor. Benim Güneydoğulu kardeşim bu adaya gerekeni gösterecektir. Şimdi rahatsız olmuşlar bana saldırıyorlar. Tek millet, tek bayrak, tek vatan dediğimiz için rahatsız oluyorlar" dedi.