Erdoğan Projelerini Anlattı

Erdoğan Projelerini Anlattı
AK Parti`den Rize Belediye Başkanlığına aday adayı Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Kendisiyle gönül bağımız var dediği Başbakan Erdoğan ile görüşmesini ve projelerini anlattı.

Türkiye`de en çok belediye başkanı tanıyan kişi olarak bilinen Erdoğan, aynı zamanda yerel yönetimler konusunda da uzman.

-Rize ile ilgili projeleriniz nelerdir? Seçildiğiniz takdirde neler yapmayı planlıyorsunuz?

Rize, Karadeniz`in en güzel şehri. Yeşilin maviyle en güzel buluştuğu cennet köşelerinden biri. Bu cennet mekanla ilgili en önce çevre projelerini uygulayacağız. Sahil boyunca var olan dolgu alanında onlarca rekreasyon projesi uygulanabilir. Yeşil alanlar, tematik parklar, Rize insanının buluşma mekanları, restoranlar, cafeler, spor alanları ve dinlenme merkezlerini bu alanda hayata geçireceğiz.

Kentsel dönüşüm şehrin sadece Timya vadisinde değil, Dalyan, Çamlıbel, Zihni Derin, müftü mahallelerinde de hiç vakit geçirmeden uygulamaya koyacağız. Şehrin içindeki çöküntü alanlarını bir an önce projelendirip kullanıma açacağız. Şehrin giriş ve çıkış noktalarını Rize`ye yakışır şekilde dizayn edip, yol güzergahlarını bir an önce rahat ulaşılır hale getireceğiz. Sahil yolundaki yoğunluğu en aza indirecek ve hiç şehir içine girmeden araç sirkülasyonunu çözecek olan Güney çevre yolu projesini ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceğiz. Rize`ye sembol olabilecek bir meydan kazandıracağız.

Yaşlılar, emekliler, kadınlar ve gençlerimiz için burada sizlere sayamayacağımız kadar hazır projelerimiz de var. Kültür Sanat ve turizm alanlarında çok önemli bir ekiple çalışacağız. Dağ, deniz, yayla, yöresel ürünler, doğa ve mimari alanlarında birbirinden cazip, kalkınmaya ve tanıtıma yönelik proje çalışmalarımız var. Yerli ve yabancı turist sayımızı kat kat artıracak yatırımlar yapacağız, ulusal ve uluslararası fuarlarda yerimizi alacağız.

- Sizinle birlikte yarışacak olan kaç aday adayı var?

Tam 10 aday adayı var. Hepsi birbirinden yetenekli ve alanında uzman arkadaşlar. Rize`nin bu dönem en büyük şansı ise, aday adaylarının tamamının yakın dost ve arkadaş olması. Tecrübeli isimler de var aralarında. Kim tercih edilirse diğerleri onun yanında yer alıp canla başla çalışacak bir kadro var Rize`de.

`BAŞBAKAN`IN DUASINI ALDIK`

- Bu yarışta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın desteğini aldınız mı? Kendisiyle görüştünüz mü? Şansınız nedir?

Sayın Başbakanımızla elbette ki görüştüm. Teşviklerini ve gayretle çalışmamız için iyi niyet tavsiyelerini ve talimatlarını aldık. Neleri başarmamız gerektiğini bizlere öğütledi. Parti teşkilatı ve halk üzerinde önemli çalışmalar yapılması gerektiği bilgilerini bizimle paylaştı. Emirlerini dinledik ve duasını aldık. Çalışmalarımızı da o istikamet üzere yapıyoruz.

- Yıllarca belediye başkanlarıyla yerel yönetimler programı yaptınız. Belediyecilikteki bu tecrübelerinizi anlatabilir misiniz?

Tam 7 yıl. Aralıksız devam eden Yerel Gündem programında Türkiye`nin her yöresindeki belediyelerin çalışmalarını ve projelerini yerinde görme ve inceleme imkanım oldu. Yurttaki tüm projeleri yakinen tanıdım ve bilgi sahibi oldum. Hatta belediyeler arasında proje alışverişi noktasında bir aracı kurum gibi çalıştım. Yerel yönetimlerin her alanında kıymetli bilgi ve tecrübelere sahip oldum.

`2 BİNİN ÜZERİNDE BELEDİYE BAŞKANI TANIYORUM`

- Türkiye`de en çok belediye başkanını tanıyan kişi olarak biliniyorsunuz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

3 bin belediyenin bulunduğu ülkemizde 2 binin üzerinde belediye başkanı tanıdığımı ve programımda konuk ettiğimi söylemem yeterli sanırım.
 
-Uzun yıllar gazetecilik yapmış olmanızın aday yarışınızda şansınızı artırıyor mu sizce?

Elbette. Gazeteci olduğum için her şeyden önce daha fazla tanınıyorum. İlişki kurmada zorlanmıyorum. Derdimi çok iyi anlatıyorum ve söylenenin ne anlama geldiğini kavramakta zorlanmıyorum. Hem yerel basının hem de ulusal basının olumlu desteği de arkamızda. Toplumun içinde yer alan bir gazeteci olarak tespit yapmak ve haber almak anlamında sıkıntı yaşamıyorum.

`BAŞBAKAN HEMŞERİM, AYRICA BEN DE KASIMPAŞALIYIM`

- Başbakanın akrabası olduğunuz söyleniyor. Bu doğru mu?

Ben de Güneysuluyum. Sayın Başbakan ile aynı ilçeliyiz. Ayrıca ben de Kasımpaşalıyım. Kıymet ve değer biçemeyeceğimiz derecede Sayın Başbakan ile gönül bağımız var. Fiziki olarak bir akrabalık bağımız yok.