Erdoğan, Rize Artvin Havalimanının Açılış Tarihini Güncelledi

Erdoğan, Rize Artvin Havalimanının Açılış Tarihini Güncelledi
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Artvin Havalimanı’nın hizmete açılacağı tarihte güncellemeye gitti.

Artvin mitinginde Rize Artvin Havalimanı’nın 2022 yılında hizmete açılmasını hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, babaocağı Rize’de düzenlediği mitingte havalimanı açılış tarihi ile ilgili tarih güncellemesine gitti. Erdoğan, Rize Artvin Havalimanının daha önce açıklanan tarih olan 29 Ekim 2020’de hizmete gireceğini vurguladı.

“2020 yılının sonunda artık Rize-Artvin Havalimanı’nından Rize’ye geleceğiz”

Rize  mitinginde konuşan Erdoğan, "Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımına devam ediyoruz. Resmi olarak dün Artvin'de 2022'yi söyledim ama sonra müteahhit firmalarla görüştüm, 'Allah'ın izniyle fevkalade bir durum olmazsa biz bunu 2020 sonuna kadar da bitirebiliriz' dediler. Dolayısıyla 2020 sonunda artık Artvin-Rize Havalimanı'ndan Rize'ye geleceğiz. Buraya 20-25 dakika, Çayeli'ne 10-15 dakika bu kadar yakın mesafede, inşallah bunu yapacağız. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra ülkemizin ikinci deniz dolgusuna inşa edilen havalimanı olacak. Havalimanımızı inşallah hizmete sunduktan sonra ben turizmde büyük bir patlama olacağına inanıyorum. Ayder yaylalarına, Handüzü yaylalarına kadar bütün buralarda inşallah turistleri göreceğiz. Gerek yabancı, gerek iç." dedi.

cumhurbaskani-erdogan-rizede-konustu.jpg

- Notlar

Miting alanında, "Rizeli yolundan şaşmaz, mührü yanlış yere vurmaz, öz evladı var iken başka adres aramaz", "Reis'in şehri Reis'in gençliği" şeklindeki pankartlar dikkati çekti. Üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın futbol oynadığı gençlik yıllarından bir fotoğrafın bulunduğu bir başka pankartta ise "Sayende gençler ilk 11'de" şeklindeki ifadenin yer aldığı görüldü.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanan pankartta da "Adınızı taşıyan üniversitede okumanın gururunu yaşıyoruz" ifadesi yer aldı.

Erdoğan, konuşması öncesinde ve sonrasında AK Parti'nin seçim şarkılarından "Nereden nereye" adlı parçaya eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesinde AK Parti Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile AK Parti'nin Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin de birer konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamlayan Erdoğan, bu sırada mitinge gelenlere içerisinde çay olan kenevirden yapılan bez çanta dağıttı.

Mitinge, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.