Erdoğan: Rizeli Affetmez!

Erdoğan: Rizeli Affetmez!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitingleri kapsamında memleketi Rize'de Gülen Cemaati'nin yayınladığı ses kasetleri için "Şantaj montaj fark etmez Rizeli affetmez" dedi.

Erdoğan, Cemaat'in Twitter üzerinden yayınlanan ses kayıtları için "Şantaj montaj fark etmez, Rizeli affetmez" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Yeter ki siz bize güç verin, sizin bu heyecanınız bizim gücümüzü artıracaktır."

İktidarın milletten alınıp seçkinlerin devredilmesine göz yummadıklarını belirten Erdoğan şunları söyledi:

“Kasetlere, montajlara, dublajlara boyun eğmedik. Bizi buraya siz getirdiniz millet getirdi. Millet bize ne zaman git derse gideriz. Millet kal dediği müddetçe milletin emanetini hiç kimseye teslim etmeyiz. Hele hele bu emaneti Pensilvanya’dan Türkiye’yi karıştırmaya çalışanların fitnelerine, tuzaklarına asla teslim etmeyiz. Soruyorlar; Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş, hayırdır Türkiye’de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Pensilvanya’dan başka yer yok muydu? Konya’da çekilseydin ya. İstanbul’da, Ankara’da, Rize’de de sana yer verirdik. Burada da yer verirdik. Mekke ne güne kalmış Medine ne güne kalmış. Oralarda inzivaya çekilseydin? Çiftlikte inzivaya çekiliyor. Sporla ilgileniyor, siyasetle ilgileniyor, magazinle ilgileniyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hain diyebiliyor. Türkiye Cumhurbaşkanını, meclis başkanı ve bakanlarını rahatlıkla dinliyor. Yanında 30 yıl bulunan güya öğrencilerini dinliyor. Müslüman müslümanı dinleyebilir mi ? gözetleyebilir mi ? Bunlarda şantajcılık var, yeri geldiğinde bunu kullanıyorlar. Her numara var bunlarda. 35 yıl buna çalıştılar. Bir yandan inziyava çekildim diyor bir yandan sabah akşam telefon dinliyor. İnzivaya çekildim diyor insanların yatak odalarına kadar girmeye çalışıyor. ‘Tek ceketim var’ diyor içine paralar sığıyor, ananaslar sığıyor, rafineriler sığıyor.”

“İŞİNE GELİNCE SUSTU, İŞİNE GELİNCE KONUŞTU”
Başbakan Erdoğan, son günlerde yayınlanan röportajlara da vurgu yaparak “ ‘Herkes konuştu, o sustu’ diyorlar, ‘o konuşacak’ diyorlar. İşine gelince hep sustu, işine gelince hep konuştu. Filistinli çocuklar ölürken sustu, Gazze’ye bombalar yağarken sustu. Suriye’de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu. Kahire’de masum insanlar ölürken, Esmamız şehit edilirken sustu. Mavi Marmara’da 9 şehidimiz varken sustu. Bangladeş yanarken sustu, Myanmar’da masumlar cayır cayır yanarken sustu. İmam Hatipler kapatılırken sustu. Üniversitelerde kızlarımızın başörtüleri açılırken yine sustu, hatta fetva verdi; ‘füruattandır’ dedi, ‘başınızı açabilirsiniz’ dedi. Kılaçdaroğlu ile Bahçeli ile BDP ile haşr olunacaksın. Hakkını yemeyelim arada bir konuştu. 12 Eylül’de darbecilere yağ yaktı. 28 Şubat’ta darbecilere ödül verdi. Merhum Erbakan için ‘beceremediniz artık çekilin’ dedi. Mavi Marmara şehitleri için ‘otoriteden izin almalıydılar’ dedi. Senin şuradaki şirketlerin neden otoriteden izin almıyor. Daha anlatacaklarım var ama gerisini Erzurum’a bakıyorum. Kendi memleketi olan Erzurum’da inşallah bunu kardeşlerimize anlatacağım” diye konuştu.

Erdoğan, partilerden gelen “parti kursun” sesleri üzerine “Niye parti kursun. Bu kadar kelepir parti varken neden parti kursun. İşi taşerona vermiş, onun yerine Kılıçdaroğlu, Bahçeli çalışıyor. Emrine amade MHP ve CHP var” ifadelerini kullandı.