Erdoğan Rizelilere Seslendi

Erdoğan Rizelilere Seslendi
Başbakan Erdoğan babaocağı Rize'ye gelerek Güneysu ilçesine gitti.

Erdoğan, ilk olarak İyidere ilçesinde kendisine karşılama töreni yapan parti mensuplarıyla selamlaştı. Buradan baba ocağının bulunduğu Güneysu ilçesine geçen Erdoğan, ilçe meydanında toplanan hemşehrilerine hitap etti. Erdoğan, Dumankaya'ya çıkacağını belirterek vatandaşlardan müsade istedi.

Güneysu ilçesinde toplanan vatandaşlara kısa bir selamlama konuşması yapan Erdoğan, yağmur altında kendisine tezahüratta bulunan gençlerin yanına giderek onlarla tokalaştı.

Gençler, 'Alemin kralı geliyor', 'Büyük usta' tezahüratlarıyla Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada, Siirt'te meydana gelen helikopter kazasında 17 askerin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bugün o askerlerimiz için düzenlenen törene katıldık. Allah'tan şehit askerlerimize rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz." dedi.

erdogan-rizede-1.20121111174058.jpg

Babaocağı Rize'ye gelişinde Rize-Trabzon il sınırında Başbakan Erdoğan'ı saatlerce beklemek zorunda kalan partililere ıslanmamaları için yağmurluk dağıtılırken, hazırlanan eğlenceli karşılama töreni şehitlerin anısına iptal edildi.

Otobüs ile Rize’ye giriş yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan otobüsün içerisinde kendisini bekleyen partililere hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan şehitleri sahibine uğurladıklarını belirterek, “Sevgili hemşerilerim öncelikle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bilginiz gibi dün Siirt’te Pervari’de bir teknik arıza neticesinde helikopterimizin düşüşü ise dört mürettebatımız ve 13 askerimiz şehit oldular. Allah kendilerine rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Az önce onları Diyarbakır’dan sahibine uğurladık. Allah’a uğurladık” dedi.

erdogan-rizede-2.20121111174138.jpg

Başbakan Erdoğan 2014 ve 2015 yılı içerisinde yapılacak seçimlerde hemşerilerinden destek isteyerek “2014 yılı inşallah yerel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, 2015 yılı ise milletvekili seçimlerinin yapılacağı ardı arkaya iki yoğun yıl olacak. Bizim birlikte yapmamız gereken çok çalışma var. Hele hele Rize’mizde, Trabzon’umuzda, Karadeniz’imizde farklı bir ses duymak istiyoruz” diye konuştu.

erdogan-rizede-4.20121111174243.jpg

Hemşerileri’ne bir de müjde veren Erdoğan, “Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın ortak yaptığı bir çalışma ile burada Trabzon ile Rize arasında bir sürpriz meydana getirilebilir. İnşallah bu sürpriz ile birlikte de burada Ovit Tüneli ile, Trabzon ile birlikte uluslararası taşımacılıkla ilgili bir lojistik merkez de meydana getirebiliriz” şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sonra baba ocağı Rize’nin Güneysu İlçesi’ne geçti. Burada kendisini bekleyen hemşerilerine kısa bir konuşma yaptı. Ardından dinlenmek üzere Merkez Mahallesi’ndeki evine çekildi.

erdogan-rizede-3.20121111174230.jpg