Erdoğan SEÇİM TARİHİNİ Açıkladı

Erdoğan SEÇİM TARİHİNİ Açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TUSKON 4. Olağan Genel Kurulu'nda seçim tarihini açıklayarak, "Tek yanlışımız" dediği düzenlemeyi söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 2015 yılında yapılacağını söyledi.

Milletvekili seçimlerini 4 yıla indirerek yanlış yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Bir partiye söz verip genel seçimlerin 4 yıla indirilmesi konusunda anlaşma yaptık. Orada bir yanlış yaptık. Keşke biz onlarla o anlaşmayı yapmamış olsaydık." dedi.

 Seçimlerin 2015 yılında yapılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Hala şu anda bile bazı muhalif çevreler şunu soruyor, 'Gerçekten normal seçimler 2015'te mi olacak?' Ya ne bekliyorsunuz. Zaten istikrarın teminatı o, tabii ki 2015'te olacak. Bunu kaç kere söyledim. Ancak dert başka. Dert; acaba kafaları, zihinleri nasıl bulandırırız. Böyle yükselmek, böyle büyümek mümkün olur mu? Olmaz. Biz ne diyoruz? Belirlenen, ilan edilen ne ise o tarihte seçim yapılır. Sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimini 7 yılda değil de halka gidelim diye böyle bir sözü o zaman parlamentoda grubu olan bir partiye o sözü verdik. Orada 5 yıldan 4 yıla inme noktasında bir anlaşma yaptık. Orada bir yanlış yaptık. Keşke biz onlarla o anlaşmayı yapmamış olsaydık. Yine 5 yılda bir bu ülkede genel seçimler devam etmiş olsaydı. Ancak biz sözümüzde durduk. Onlar sözlerinde duramadıkları gibi birilerinin talimatıyla genel merkezlerinden dışarı çıkamadılar, Meclis'e gelemediler. Biz yine aynı şekilde kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz."