Erdoğan: Tek Bayrak, Tek Millet

Erdoğan: Tek Bayrak, Tek Millet
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'de basın mensuplarının sorularını cevapladı...

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder'i makamında ziyaret eden Erdoğan daha sonra kendisini yağmur altında bekleyen basın mensuplarının sorularını cevapladı.

2010'u başarılı bir yıl olarak geride bıraktıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunu sadece ülkem için söylemiyorum. Tüm dünyada Türkiye başarılı bir yılı geride bıraktı. Ekonomi olarak büyümede dünyada üçüncü, Avrupa'da birinci ülke olarak geride bıraktık. 2011'e bu heyecanla giriyoruz. Ve inanıyorum ki 2011 Türkiye için çok daha farklı bir yıl olacak. 2011'in tek özelliği Haziran'da yapılacak seçimler. Seçimlerle birlikte yeni bir Anayasa'nın gündeme oturacağı özgürlüklerin daha ileri bir seviyeye ulaşacağı bir yıl olacaktır. Biz yeni bir 4 yılın hesabını yapmıyoruz. Çalışmalarımızı 2023'e odaklamış vaziyetteyiz. 12 yıllık bir perspektifin hazırlığını, çalışmalarını yapıyoruz. Hedefimiz cumhuriyetin yüzüncü yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokabilmek. 8 yıl önce Türkiye dünya ekonomileri arasında 26'ıncı sıradayken şu anda 17'inci sırada bir ülke. İnşallah 2023'de kişi başına milli gelirin 25 bin dolara ulaştığı bir ülke olacağız. Hedeflerimizi buna göre geliştiriyoruz. Eğitim, sağlık, adalet, ulaşım, enerji, tarım ve dış politikada çok daha güçlü Türkiye'nin hesabı içindeyiz."

DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM

Başbakan Erdoğan, vatandaşların ülkenin önemli sıkıntılarından biri olan terör konusunda da müsterih olmasını isteyerek şunları söyledi: "Bir ve beraber olduğumuz takdirde dayanışma içinde olmamız halinde hiç endişe etmesinler, bunların hepsinin üstesinden geliriz. Biz bizim aramızdaki birlikteliğimiz bozmaya yönelik nifak tohumlarına kapalı bir vücudu oluşturuyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışıyla sosyal barışımızı sağlayan resmi dilimiz Türkçe'dir. Ama şunu da söylemeliyim ki, herkes ana dilini konuşmakta, ana diliyle birbirine hatip etmekte şüphesiz ki özgürdür. Bunu rahatlıkla kullanabilir. Buna kimsenin müdahil olmaya hakkı yok. Ama sosyal barışımız ve dayanışmamız için de resmi dilimizi kimsenin gölgelemeye onun üzerinde spekülasyona girmeye hakkı yoktur. Huzurumuzu kaçırmaya hakkı yoktur."

Başbakan Erdoğan, baba ocağında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu da ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Torunlarımın hepsi yanımda değil. Sevgili anneciğimle, kardeşlerimle beraberim. Birlikte Pazar akşamına kadar beraberiz. Pazar akşamı ben Ankara onlar da İstanbul'a dönecekler. Tüm milletim için 2011 yılının hayırlara vesile olmasını, aramızda birliğe beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Sevgiyle saygıyla tüm halkımı selamlarken, tüm insanlığın barışına da vesile olmasını diliyorum"

Yılbaşı gecesiyle ilgili özel bir programı olup olmadığıyla ilgili bir soruya da Erdoğan "Burada gayet mütevazi, kendi değerlerimizin çerçevesi içinde, kendi örfümüze göre ailemle birlikte olacağım" cevabını verdi.