Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Rize Mitinginde Kaç Kişi Vardı?

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Rize Mitinginde Kaç Kişi Vardı?
Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize’de düzenlenen mitinglerinde kaç kişi vardı?

İşte her iki mitinge katılanların sayısı:

“Mitingde kaç kişi vardı?” Bu soruya  gazeteciler farklı yanıtlar verir... Kimisi, eski mitinglere göre bir değerlendirme yapar... Kimisi emniyetin metrakare başına 3 kişi hesabından hareket eder... Kimisi partilerin resmi kabul edilecek rakamlarına itibar eder...

olay53 olarak bizde, Rize’de düzenlenen miting haberlerinde Başbakan Erdoğan’ın mitingine katılımın 30 Bine yakın olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanındaki mitinginde büyük boşlukların oluştuğunu ve bu sayının yaklaşık 10 Bin olduğunu haberlerimize yansıttıktan sonra “her iki haberimizde yansıttığımız rakamların ne derece doğru olduğunu ve okuyucumuza sağlıklı bilgiler verebilmiş miyiz?” diyerek emniyet müdürlüğünün miting sayılarını araştırdık. Almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda emniyet müdürlüğünün mitingdeki kişi sayıları olay53’ün haberlerini doğrular nitelikte.

Emniyetin metrakare başına 3 kişi hesabından Rize’deki mitinglere katılım sayıları şu şekilde:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Rize İl Başkanlığı tarafından 14 Mayıs Cumartesi günü katılımcıların büyük coşku ve tezahüratlarla şenlendirdiği Rize Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitinge katılımın 26 Bin kişi olduğu belirlendi.

1.20110527182506..jpg

Erdoğan’ın Rize mitingindeki kalabalıktan geri kalmak istemeyen ve 25 Mayıs Çarşamba günü Rize’de gövde gösterisinde bulunmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi ise Cumhuriyet Meydanını dolduramamıştı. CHP'nin Rize'deki mitingine katılım sayısı 10 bin olarak belirlendi.

3.20110527182557..jpg

CHP’nin Rize mitinginde Başbakan Erdoğan ile aynı alanda miting yapmasına rağmen alanda büyük boşluklar ile katılımcıların coşkusuz ve tezahüratsız davranışlarda bulunması İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın sıkıntılı anlar yaşamasına neden olmuş, bu anlar yüz ifadesine yansımıştı. Aslankaya, coşku ve tezahüratların oluşması için sık sık el hareketleriyle alkış, ağız mimikleriyle de ıslık ve tezahürat yapılmasını istemişti.

- olay53 ÖZEL HABER -

İLGİLİ HABERLERİMİZ

İstikrar Sürsün Rize Büyüsün mü? - VİDEO

Kılıçdaroğlu'na Rize'de Soğuk Duş!

Kılıçdaroğlu Konuştu Aslankaya'yı Sıkıntı Bastı!