Erdoğan: ‘Yeniden verdiğimiz İstiklal Mücadelesinin herkes farkında’

Erdoğan: ‘Yeniden verdiğimiz İstiklal Mücadelesinin herkes farkında’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yapılan saldırı ve yeniden verilen İstiklal mücadelesinin herkesin farkında olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Manisa mitingine katıldı. Erdoğan, konuşmasına Manisalılar'ı selamlayarak başladı.

Erdoğan, "Ey şehzadelerin şehri Manisa, sizi yürekten selamlıyorum ey Manisa. Sen Osmanlı cihan padişahlarını bağrından çıkarmış şehirsin Manisa, Sen Türkiye'nin gururusun Manisa. Seninle iftihar ediyoruz Manisa. Manisalı çiftçi, sanayici ve üretici kardeşimiz seninle iftihar ediyoruz" dedi.

Manisa'nın bugün farklı olduğunu belirten Erdoğan, "Halkım Başbakanına sahip çıkıyor, halkım iktidarına sahip çıkıyor. Köylüm, çiftçim, esnafım iktidarına sahip çıkıyor. Çünkü çok sömürüldüler. MHP ne çektirdi sizlere. Benim çiftçimi sömüren bu MHP zihniyeti değil miydi? Milli irade üzerinde oyun oynanıyor. Kirli ittifaklar var. Kirli işler var. Bunları bozacaksınız. Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil adeta bir genel seçim yaşıyoruz" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin büyüyen ekonomisi birilerini rahatsız etti. Barışcı, kucaklayıcı dış politikası birilerini rahatsız etti. Kardeşlerim bakınız burada şunu sormak zorundayım. Biz göreve geldiğimizde milli gelir 230 milyar dolardı. Şimdi 820 milyar dolar. Kardeşlerim soruyorum. Yolsuzlukların olduğu bir iktidarda bunu nasıl artıracaksınız. En çok da çözüm süreci birilerini rahatsız etti. Ölümlerin durması, kanın durması gözyaşının durması birilerini rahatsız etti". Erdoğan, Türkiye'ye yapılan saldırının herkesin farkında olduğunu belirterek, "Yeniden verilen istiklal mücadelesinin herkes farkında" dedi.