Erdoğan'a Azerilerden Yoğun İlgi !

Erdoğan'a Azerilerden Yoğun İlgi !
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, İnternational Education Fairs organizatörlüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı'na katılan RTE Üniversitesi Azerilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, İnternational Education Fairs organizatörlüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı'na katıldı. Bakü Hilton Otel’de düzenlenen fuara, ulusal ve uluslararası 70’ten fazla üniversite katıldı. Türkiye’den 19 üniversitenin temsilcilerinin katıldığı fuar iki gün sürdü.

rteu-kafkasya’ya-acildi-(11).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(4).jpg

Azerbaycan’dan Rize’ye karayoluyla ulaşım imkânının kolay olması Azeri öğrencilerin RTEÜ standına olan ilgisini artırdı. Öğrencilere Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), yabancı öğrenci kontenjanları, yüksek lisans, doktora ve üniversiteye ait fakülte ve bölümler hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrencilere broşür, tanıtım CD’si ve diğer tanıtım dokümanları da verildi. Azeri öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar süresince Türk üniversiteleri tanıtıldı. Türkiye’deki eğitim imkânları konusunda öğrenciler ve aileleri bilgilendirildi. Fuara katılan öğrencilerin daha çok tıp, iktisat, işletme, mühendislik ve yabancı diller bölümlerinde eğitim görmek istedikleri gözlendi.

rteu-kafkasya’ya-acildi-(6).jpg

RTEÜ heyeti fuar sonrasında Rektör Prof. Dr. Ahmet Saniç’in daveti üzerine Türk girişimciler tarafından kurulan Azerbaycan'ın en prestijli üniversitesi olan Kafkas Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Kafkas Üniversitesi ve Azerbaycan’ın eğitimi hakkında bilgiler alan heyet, işbirliği yapılabilecek alanlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Görüşmeler sonucunda iki üniversite arasında öğrenci değişimini sağlayan Mevlana Değişim Programı protokolü imzalandı.

Fuara Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Enformasyon Müdür V. Taner Erol ve Bilgisayar İşletmeni Abdulmuttalip Pilatin katıldı.

rteu-kafkasya’ya-acildi-(1).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(2).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(3).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(5).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(7).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(8).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(9).jpg

rteu-kafkasya’ya-acildi-(10).jpg