Erdoğan’a ‘Kudüs’ Teşekkürü

Erdoğan’a ‘Kudüs’ Teşekkürü
Sabah namazında Esenler'de buluşan binlerce insan, Kudüs'e sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Sabah namazında Esenler'de buluşan binlerce insan, Kudüs'e sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından başlayan tepkiler artarak devam ediyor. Ülkemizin hemen her bir köşesinde yaşanan tepkilere Esenler gençleri de kayıtsız kalmadı. Şimdiye kadar çeşitli toplantı ve mitinglerle kararı protesto eden Esenler gençliği, bu sabah da sabah namazında Esenler'in en büyük camilerinden birisi olan Esenler Dörtyol Merkez Camii'nde bir araya geldi. Gençlere; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti. Namaz sonrası yapılan dua ile binlerce vatandaş, Kudüs ve dünyadaki tüm mazlum milletler için el açıp dua etti. Etkinliğe katılan vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.

Gençler, daha sonra Filistin davasına gösterdiği yakın ilgi ve önderliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan "teşekkür mektubu"na imza kampanyası başlattı. İlk imzayı; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın atmasından sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de imza attı. Kampanya kapsamında, Esenler'in gençleri ilçedeki evleri kapı kapı gezerek teşekkür mektubunu imzalatacak ve kampanya sonunda mektuplar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

"TRUMP'IN KARARI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Namaz sonrası konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs İsrail'in başkentidir" açıklamasının kendileri için yok hükmünde olduğunu belirterek, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla Müslümanların uyanık olması lazım. Gençlerimizin uyanık olması lazım. Gençlerimizin ve bizlerin çok çalışması lazım. Teknolojiyi, yapay zekayı, yazılımı, gelişmeleri gençlerimizin çok iyi takip etmesi lazım. Kendilerini iyi yetiştirmeleri, iyi eğitmeleri lazım. İşte o karar verici noktalara bu gençlerimizin gelmesi lazım. O yüzden bizlerin birbirimize sımsıkı sarılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, İslam ülkelerini geçtiğimiz hafta İstanbul'da topladı. Oradan çıkan tarihi bir karar var. Doğu Kudüs, Filistin'in başkenti. Bu karar tüm dünyaya bir mesajdır" diye konuştu.

"ZALİMLERE KARŞI DİK DURAN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A BİR TEŞEKKÜR MEKTUBU YAZALIM DEDİK"

Çok önemli bir amaç için sabah namazında gençlerle bir araya geldiklerini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Büyük bir teşekkürü şunun için yapmamız lazım. Bizler bugüne kadar Filistin ile ilgili bir mesele çıktığında, Kudüs ile ilgili bir mesele çıktığında televizyon ekranlarında durduğumuzda, o gencecik çocuklar kurşunlanırken o gencecik çocukların ırzına tecavüz edilirken belki televizyonların karşısında sadece ağladık ve sadece Kahhar ismiyle Kahhar ismini zikrettik. Ama Allah'a hamd olsun ki yüz yıl sonra Selahaddin Eyyubi'nin torunu, Yavuz Sultan Selim'in torunu Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve şunu dedi; Kudüs giderse Kabe gider, Medine gider, İstanbul gider, el dokundurtmayacağız dedi. İşte biz bu gün aynı zamanda Esenler olarak dedik ki Cumhurbaşkanımızın arkasında, yiğitçe, mertçe ayaküstünde duran ve dünyadaki bütün zalimlere karşı "Ey zalimler durun bakalım burada mazlumların dostu olan bir millet var, Osmanlı'nın torunları var" diyen Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a dedik ki, bir teşekkür mektubu yazalım. Ve bu mektubun altına da imzalarımızı atalım. Diyelim ki, başkomutanımız biz arkandayız. Her zaman seninle beraberiz, her zaman seninle yol yürüyeceğiz, sen o gür sedanı, o zalimlere karşı duruşunu yeter ki her zaman göster diyelim" diye konuştu.

"AMERİKA DÜNYANIN SAHİBİ DEĞİLDİR"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise "Amerika dünyanın sahibi değildir. Amerika Kudüs'ün sahibi değildir. Amerika hükmün sahibi değildir. Dünyanın sahibi yalnız ve yalnız Allah'tır. Kudüs'ün sahibi yalnız ve yalnız Allah'tır. Ve hükmün sahibi yalnız ve yalnız Allah'tır. Biz ilk kıblemiz, ilk istikametimiz olan Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı asla unutmayız. Ve orası işgal altındayken İstanbul ve Türkiye olarak rahat uyuyamayız" dedi.

Erdoğan’a ‘Kudüs’ Teşekkürü

Erdoğan’a ‘Kudüs’ Teşekkürü

Kaynak:IHA