Erdoğan'dan çarpıcı kaza yorumu

Erdoğan'dan çarpıcı kaza yorumu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da gerçekleşen uçak kazasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Başbakan Erdoğan, Polonya lideri Lech Kaczynski'nin de bulunduğu uçağın düşmesiyle ilgili olarak, “Tememni ederim ki kazadır” dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: ''Temenni ederiz ki bir kaza olarak gerçekleşmiştir. Geçmiş olsun dileğimi şahsım ve Türk Milleti adına ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda bu süreçle ilgili tanıdığımız, bildiğimiz, görüştüğümüz devlet başkanı arkadaşlarımızdı, bunu da özellikle vurgulamak istedim.''

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'yi taşıyan uçak, bu sabah Rusya'da düşmüştü.

Kazada Kaczynski ve eşinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı, Merkez Bankası Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın da aralarında bulunduğu 96 kişi yaşamını yitirmişti.

RUSYA ZİYARETE MESAFELİYDİ

Rusya, Kaçinski'nin bu bölgeye gelme talebini dile getirmesine karşın uzunca bir süredir bu isteği reddediyordu. Geçtiğimiz hafta içerisinde Rusya, Kaçinski'yi değil, Başbakan Donald Tusk'ı bölgeye davet etmişti. Tusk ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin bir görüşme yapmıştı.

PİLOT ÖNERİYİ NEDEN REDDETTİ?

Bu arada adı açıklanmayan bir yetkili, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, ilk incelemelere göre, uçağın düşmesine mürettebatın hatasının yol açtığını gösterdiğini belirterek, "Kazaya pilotların iniş sırasında manevra hatasının yol açtığını düşünüyoruz" dedi.
Fransız haber ajansı AFP de Rus yetkililerin, sis yüzünden uçağın Minsk veya Moskova'ya inmesi önerisinde bulunduğunu, ancak pilotun Smolensk'e inmeye karar verdiğini bildirdi.