Erdoğan'dan Hayırsever İşadamlarına RTEÜ'nün Başarılı Öğrencilerine Burs Verin Çağrısı

Erdoğan'dan Hayırsever İşadamlarına RTEÜ'nün Başarılı Öğrencilerine Burs Verin Çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayırsever işadamlarına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin başarılı öğrencilerine burs vermeleri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, birçok hayırseverin "Buradan başarılı öğrenciler çıkıyor yani kalifiye diyebileceğimiz öğrenciler çıkabiliyor. Burada bir destek de benim olsun." düşüncesiyle hareket edeceğine hatta hayırsever birçok ailenin "Başarılı öğrencilerinden 10'unu bana teslim et, doktorasına varıncaya kadar bunların bursunu ben üstleniyorum." diyeceğini söyledi. 

Bunun, öğrencilerin ilimdeki hırsını artıracağını belirten Erdoğan, "İlimde hırs güzeldir. Çıkarda haşa... Onun için öğrencilerimizin önünü açmak adına bu adımları atacağız. Öğrencilerimiz de zaten buna hazır. Atalarımız ne diyor? Nerede hareket, orada bereket. Gerçekten de azmin ve çalışmanın olduğu her yerde mesafeler çok büyük bir süratle katedilir." ifadelerini kullandı.