Erdoğan'dan İntikam Diyenlere Cevap

Erdoğan'dan İntikam Diyenlere Cevap
Başbakan Erdoğan, darbe yargılamalarında 'İntikam' söylemlerine böyle yanıt verdi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de diğer müdahaleler, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulanıyor. Bu sorgulamalar, AK Parti için değil, millet için, Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için, CHP'nin, MHP'nin de iyiliği düşünülerek yapılıyor'' dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tekirdağ il kongresine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) "İkiyüzlülük yapıyorlar", CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da da "Rüzgar gülü bile bu kadar dönmez" diyerek sert çıkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"ORDU GÖREVE DİYENLER DEMOKRASİ KAHRAMANI KESİLDİ"

Bazıları bu ülkede millet iradesini tanımadı. İşte bu zihniyetin örneği CHP, seçimlerden önce 'ordu göreve' diyordu. O gün bunu söyleyenlerden bazıları şimdi demokrasi kahramanı kesiliyor.

"İNTİKAM PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Biz hiçbir zaman bir intikamın, hesaplaşmanın peşinde olmadık. Yargı sadece görevini yapıyor. 27 Mayıs'ta halkın seçtiği Başbakan'ı, Bakanları indirenler unutuldu. Hiç hatırlamıyor. Ama Menderes, Zorlu ve Polatkan millet nezdinde hiç unutulmadı.

Bu darbeler ve kesintiler Türkiye'ye çok büyük zararlar ödetti. Ekonomik olarak demokrasi kriterleri olarak geriye gittik. Gençlerimizin yaşları büyütülerek idam edildi.

"BENİM ATADIĞIM MÜDÜRÜ İNCELEDİLER"

Benim atadığım genel müdürün evine gidilip nasıl biridir, kimler gelip gidiyor bu insanın evine, diye bakıldı. Benim dönemimde oldu bu. Ama hamdolsun ki son 3 yıldır artık bu görüntüleri görmüyoruz.

Biz yola çıkarken bir şey söyledik; üç kırmızı çizgimiz var, dedik. Etnik milliyetçilik yapmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında bütün insanımızı topladık. Biz 75 milyona böyle bakıyoruz. İkincisi; biz bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız. Burası Karadeniz, burası Güneydoğu demedik. Biz 780 bin metrekarenin partisiyiz. İhmal edilen her bölgeye hizmeti götüreceğiz. Üçüncüsü ise asla ve kat'a dinsel milliyetçilik de yapmayacağız. Bizde sadece Müslüman'a hizmet yok. Bizim ülkemizde azınlıklar var mı? 75 milyonun içinde hangi inançtan olursa olsun inancı bizim güvencemiz altındadır. Bu bizim kültürümüzden geliyor.

"ECDADIMIZDAN GERİYİZ"

Ecdadımız; bu Hıristiyandır, bu Musevidir, demedi. Aslında biz onlardan geriyiz. Ecdadımız daha çok hak tanımış. Ama biz de yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Niye? Çünkü bu millete yakışan budur. Onlar bize Batı Trakya'da yapmasınlar ama biz yapalım. Çünkü büyük millete bu yakışır. Büyük düşünmek bize her zaman kazandırır.

"BU ÜLKENİN EVLATLARINA ZULMEDENLER..."

Milli iradeyi ayaklar altına alanlar er ya da geç hesap verir. Er ya da geç mahkeme önüne çıkar, adalete hesap verir. Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı değildir. Bu ülkenin evlatlarına zulüm edenler gün gelir hesap verirler. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye artık sabah erken kalkanın darbe yapabileceği bir ülke değildir. AK parti olarak biz daha başlangıçta 'Yeter; söz de yetki de milletindir' dedik. Çünkü biz, bizim ödediğimiz bedelleri, çocukların ve gençlerin ödemesini istemiyoruz. Biz Türkiye'nin geçmişinde hiç karanlık nokta kalmasın, vicdanlar yaralı kalmasın istiyoruz.

28 Şubat sorulşturması asla ve asla bir intikam duygusuyla yürütülmüyor. Demokratik bir ülkede, hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir ülkede gereken soruşturma yapılıyor. Biz hukukun üstün olduğu bir Türkiye'yi getireceğiz.

"CHP, İKİYÜZLÜLÜK YAPIYOR"

CHP ne yapıyor peki? 12 Eylü'le hesaplaşacaksın, 28 Şubat için intikam diyeceksin! Bu iki yüzlü siyasettir. Bizim partimize kapatılma davası açıldığında 'Ankara'da yargıçlar varmış' demişlerdi. Biz ise hiçbir siyasi partinin kapatılmasına taraftar değiliz. Tezimiz; gerçek kişi ile tüzel kişiyi ayırmak.

"RÜZGAR GÜLÜ BİLE BU KADAR DÖNMEZ"

Genel başkanlık başkadır, çarkcı başılık başka. Soluna dönüyor; 27 Mayıs olmamalıydı diyor, Sabahattin Ali'yi CHP öldürttü diyor. Sağına dönüyor; geçmişimizle gurur duyuyoruz diyor. İnanın rüzgar gülü bile bu kadar dönmez.

BDP ikide bir çıkıp partilerini kapatmak için çalıştığımızı iddia ediyor. Yok öyle bir şey. Samimi olun. Partileri kapatmanın engellenmesi için getirdiğimiz yasa teklifi görüşülürken Meclis'i terk ettiniz.