Erdoğan'dan Kevser Suresi ile mesaj

Erdoğan'dan Kevser Suresi ile mesaj
Başbakan Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası açılış töreninde konuştu. "Kim ki kanın aktığı, canların yandığı, ocaklara ateşlerin düştüğü bu meseleyi çözmek varken karşısında durursa...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" temasıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kevser Suresi ırkçılığın kesin reddidir. Kevser Suresi asabiyetin reddidir. Her gün namazlarımızda okuduğumuz Kevser Suresi soy üstünlüğü iddia edenlere, asalet taslayanlara, kendisini diğerinden üstün görenlere Rabbimizin verdiği kesin ihtardır” dedi.

Erdoğan, “Hz. Peygamberimiz nasıl mübarek hırkayı yere serip Hacer-ül Esved'i yerine koyduysa, bugün de biz elimizi taşın altına koyup hırkanın ucundan tutalım. Bizim her meselede başvuru kaynağımız Kur'an-ı Mecid, rehberimiz Hz. Peygamberdir. Kim ki kanın aktığı, canların yandığı, ocaklara ateşlerin düştüğü bu meseleyi çözmek varken karşısında durursa, Hz. Peygamber’in değil, Ebu Cehillerin yanındadır” diye konuştu.