Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen O Aklı Kendine Sakla

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sen O Aklı Kendine Sakla
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi çıkmış akıl veriyor, sen o aklı kendine sakla." diyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı görevine geldikten sonra ilk kez toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında “Ne yazık ki ana muhalefet partisi bakıyorsunuz bunlara sahip çıkıyor” diyerek CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulundu.

Konuşmasında muhalete yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan "Ana muhalefetin başındaki zat Esad'ı korumak için mi bu adımı atıyor? Şimdi çıkmış akıl veriyor, sen o aklı kendine sakla. Böyle konuşmak istemezdim bu makamda. Ama bir cumhurun başı olarak bunları söylemek zorundayım" dedi.

erdogan-trabzonda-1.20141010202106.jpg

Erdoğan, şunları söyledi: “Aynı şekilde yine parlamentoda bir eylemlerde bunlarla birlikte hareket ediyor. Ana muhalefet partisi ile bu parti tezkere oylamasında beraber hareket ettiler. Orada tezkereye karşı çıkanlar şimdi Türkiye’nin Kobani’ye asker göndermesini konuşuyor. Biz Kobani’den 200 bin insanı içeri aldık. Olay sadece Kobani mi ? Olay sadece Kobani’deki kürt kardeşlerimiz mi ? Suriye’de 250 bin insan öldürülürken sesi çıkmayan ana muhalefet partisi ile bu muhalefet partisi şimdi ne oldu da bunların sesi çıkıyor ? Ana muhalefet partisinin başındaki zat, Esed’i korumak için mi uğraşıyor ? Şimdi çıkmış akıl veriyor. ‘Kobani’ye yönelik tezkere’ Sen o aklı kendine sakla. Böyle konuşmak istemezdim bu makamda. Ama artık bir cumhurun başı olarak bunları söylemek ve konuşmak durumundayız. Türkiye bu şiddete, bu vandallık ve yağmacılığa asla boyun eğmez. Tarih boyunca boyun eğmedi, bugün de eğmez yarın da eğmez. Bunların canı yanmıyor. Bu vandallar, bu yağmacılar, Türk bayrağına saldıranlar, bu hainler er yada geç bulunacak, hepsi cezasını çekecek.”

“Türkiye iç ve dış politikasını teröristlerin, sokak serserilerinin şiddet eylemleri ile belirleyecek bir ülke değildir” diyen Erdoğan “Hem sokaktaki o maşaları hem onların maşalarını tutan efendileri bilsinler ki Türkiye sokak eylemlerinden korkup istikamet değiştirecek bir ülke değildir. Gereken neyse devletimiz onu yapıyor. Ve yapmaya devam edecek. Sokaktaki şiddet durduğunda bu şımarıklığın hukuk içinde hesabı mutlaka sorulacak. Buradan Tabzon’dan tüm Karadenizli vatandaşlarımızdan, 81 vilayetteki vatandaşlarımızdan soğukkanlı ve itidalli olmalarını rica ediyorum” dedi.