Erdoğan'dan O Habere Kınama

Erdoğan'dan O Habere Kınama
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Erdoğan Soyadıyla Dolandırmışlar’ haberi ile ilgili açıklamada bulundu.

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Erdoğan Soyadıyla Dolandırmışlar’ haberi ile ilgili yaptığı açıklamada, soyadı benzerliği dolayısıyla kendi fotoğrafı ile Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının haberde kullanılmasını şiddetle kınadığını ifade ederek, bunun basın ahlakı açısından kabul edilecek bir şey olmadığını ve yapılan haberler ve kullanılan fotoğraflarla ilgili hukuki süreci başlattığını açıkladı.

RTB Başkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Son günlerde basında yer alan ‘Erdoğan Soyadıyla Dolandırmışlar’ haberinde; hiç bir ticari ilişkisi bulunmayan ve sadece soyadının Erdoğan olması hasebi ile Sayın Başbakanımızın ve benim ismimin, fotoğraflarımın böyle bir haberde yer alması basın ahlakı açısından kabul edilecek bir şey değil.  Ticari alacağa konu olan şahsin sadece isminin ilk harflerinin kullanıldığı bir haberde benim unvanımı, fotoğrafımın, kullanılması sadece kötü niyetin ifadesidir.

Benim ve ailemin yıllar içinde oluşturduğumuz saygın imajın, ticari ve insani itibarımızın bu şekilde yönlendirilmiş haberler ile zedelenmeye çalışılması değişik dönemlerde rastladığımız ve defalarca kınadığımız, tamamen kasıtlı karalama çabalarının bir sonucudur.  Haberde yer alan gerçek dışı iddialar ve oluşturulmaya çalışılan algı çamur at izi kalsın mantığıyla yapılmış kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltma çabasının açık bir göstergesidir.

Sosyal-ticari itibarıma kast edilen benimle, kurumumla ve işimle alakası olmayan haberlerle farklı algı oluşturmaya çalışan ve kamuoyunu bu şekilde yönlendiren basın mensuplarını şiddetle kınıyor, şahsım ve ailem hakkında yapılan haberler ve kullanılan fotoğraflarla ilgili hukuki süreci başlattığımı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

mehmet-erdogan-rtb-baskani.jpg