Erdoğan'dan Özür Açıklaması

Erdoğan'dan Özür Açıklaması
İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türk büyükelçisine yönelik uyguladığı "alçak siyaset" sonrası yaşanan özür krizi sona erdi. Son mektubun ardından Erdoğan bir açıklama yaptı.

İsrail Dışişleri Bakan yardımcısının Türk büyükelçisine yönelik uyguladığı "alçak siyaset" iki ülke arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi. Türkiye, İsrail'den özür beklerken İsrail özür dilememekte inat etti. Bunun üzerine Türkiye, İsrail Büyükelçi'sini geri çağıracağını açıklayınca İsrail ikinci kez bir mektup göndererek resmen özür dilemiş oldu.

İsrail'in bu son girişiminin ardından gözler Başbakan Erdoğan'a çevrildi. Rusya ziyareti dönüşünde havaalanında basının karşısına geçen Erdoğan özre ilişkin bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında, "Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız gereken açıklamayı yaptı. Diplomatik olarak bekledikleri özür beyanını aldıklarını açıkladı" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti olarak 86 yıllık bir geçmişimiz var. Bu noktada nasıl davranması gerektiğini bilmeyenlerin alması gereken dersler var. Göreve geldiğimizden bu yana dostluk için çalıştık. İsrail'i ziyaret ettim. Ancak 2009'un başındaki o arzu edilmeyen tablo sonrası farklı bir sürece girdik. Akl-ı selim ile hareket edenler kimin nerede durduğunu iyi gördü.

MEDYAYA TEŞEKKÜR EDERİM

Türk medyasının durduğu nokta Başbakan olarak özlediğim noktadır. Bu birliktelik Türkiye'yi çok daha iyi yerlere taşır. Birlik beraberlik zamanında nelerin olacağını gördük. Medyaya teşekkür ediyorum. Uzlaşmayı siyasi parti liderlerden beklemeyim. İsrail noktasında işte hafta sonunda, İsrail devletinin koailsoyundaki bir tanesinin lideri olan Ehud Barak Türkiye'ye gelecek. Milli Savunma Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız ile görüşmeleri olacak. Ama dediğim gibi biz bugüne kadar neysek oyuz. İsrail'in kendine çeki düzen vermesi gerek. İsrail'in adil olması gerekiyor. Tam noktamaya ramak kalmıştı bu olaylar oldu."