Erdoğan'sız Ak Parti'nin Rize'deki Oy Oranı

Erdoğan'sız Ak Parti'nin Rize'deki Oy Oranı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’sız ilk seçimini yaşayacak olan Ak Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketinde Ak Parti’nin büyük bir farkla önde olduğu ortaya çıktı.

Ak Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de Ak Parti yeni bir Türkiye rekoru kırmanın hesaplarını yaparken, Rize’de yapılan kamuoyu araştırmasında Rizelilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurduğu ve 400 milletvekili istediği Ak Parti’ye desteklerini artarak verdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’sız Ak Parti’nin diğer partilere büyük bir fark attığı ve Rize'de yeni bir Türkiye rekoru kırmaya çok yakın olduğu ortaya çıktı.

RİZE'DE ERDOĞAN SEVGİSİ DİNMİYOR, OYLAR GİTTİKÇE ARTIYOR

7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesi Rize ve Çayeli ilçesinde yapılan kamuoyu yoklamasında Ak Parti’nin 2011 Genel seçimlerindeki oy oranını yukarılara taşıdığı ve 7 Haziran seçimlerinde yeni bir Türkiye rekorunu kırabileceği gözlemlendi. Ak Parti'nin oylarındaki artışın ise Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasındaki rolünün büyük olduğu tahmin ediliyor.

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimlerinde Rize genelinde yüzde 68,9, Çayeli ilçesinde ise yüzde 75’lik oy oranı ile seçimi tamamlayan Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’sız gireceği seçim öncesindeki oy durumunun hangi aşamada olduğunun gözlemlenmesi için geçtiğimiz günlerde Rize ve Çayeli ilçesinde kamuoyu araştırması yapıldı.

YAKLAŞIK 1000 KİŞİLİK KAMUOYU ARAŞTIRMASINDA AK PARTİ REKOR KIRIYOR, CHP DÜŞÜŞTE

Rize’de 680, Çayeli’nde ise 303 kişi olmak üzere 983 kişi ile birebir yapılan görüşmeler sonucu elde edilen verilerin değerlendirilmesiyle Ak Parti’nin 2011 seçimlerinde Rize’deki oy oranını kararsızların da dağılımıyla yüzde 74’e, Çayeli ilçesinde ise yüzde 78’e yükselttiği gözlemlendi. Kararsızların oy dağılımları partilere göre yapılmadan önce Ak Parti’nin oyları Rize’de yüzde 68, Çayeli ilçesinde ise yüzde 73 çıktı.

MHP'DE AZ DA OLSA KIPIRDANMA VAR

2011 seçimlerinde Rize’de 2. sırada yer alan CHP’nin oylarında büyük bir düşüş olduğu göze çarparken, MHP’nin ise yaklaşık 2 puanlık bir artış sağladığı görüldü.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Rize’de yüzde 17,1, Çayeli’nde ise yüzde 9,9 oy oranına ulaşan CHP’nin yapılan kamuoyu yoklamasında Rize’de yüzde 8’e, Çayeli’de ise yüzde 9’luk kısmı oluşturan diğer partilerin içerisinde yer aldı.

2011’de Rize’de yüzde 7,6 oy alan MHP’nin kamuoyu araştırmasında yüzde 9’a, yüzde 10,7 oy aldığı Çayeli ilçesinde ise oylarını yüzde 11’e yükselttiği gözüktü.

Kamuoyu araştırmasında Rize’de kararsızlar yüzde 8, diğer partiler ise yüzde 7’lik kısmı oluştururken, Çayeli ilçesinde ise kararsızlar yüzde 7, diğer partiler yüzde 9 oy oranı şeklinde gerçekleşti.