Ergin Ataman Çıkan Olaylara Ateş Püskürdü

Ergin Ataman Çıkan Olaylara Ateş Püskürdü
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Sırp ekibi Crvena Zvezda (Kızılyıldız) ile oynadıkları maçın öncesinde çıkan olaylara tepki gösterdi. Ataman, “300-400 tane Sırp zıbır, meşalelerle, taşlarla bizim taraftarımıza ve Türk polisine saldırıy

- Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Sırp ekibi Crvena Zvezda (Kızılyıldız) ile oynadıkları maçın öncesinde çıkan olaylara tepki gösterdi. Ataman, “300-400 tane Sırp zıbır, meşalelerle, taşlarla bizim taraftarımıza ve Türk polisine saldırıyorlar. Emniyet teşkilatımız da nasıl ‘faka’ bastı anlamadım” dedi.

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague D Grubu 6. hafta maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı 110-103 mağlup etti. Abdi İpekçi Arena Salonu’nda oynanan mücadeleye çıkan olaylar damgasını vurdu. Karşılaşma öncesi çıkan olaylarda bıçaklanan Sırbistan uyruklu bir taraftar ağır yaralandı.

“SIRPLARA KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ”

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaşanan olayları değerlendiren Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, “Arabayla gelirken salonun önünde gördüm manzara dehşet vericiydi. 300-400 kişilik bir grup sahil yolundan sanki bir askeri taburmuş gibi toplu halde yolu kapatmış, geliyorlar. Kimse müdahale etmiyor. Biletleri yok, maça girme izinleri yok. 300-400 tane Sırp zıbır, meşalelerle taşlarla bizim taraftarımıza ve Türk polisine saldırıyorlar. Çok üst düzeyde bir emniyet kuvvetimiz var. Onları da nasıl yanılttılar hayretler içerisindeyim” dedi.

“EMNİYET TEŞKİLATI NASIL ‘FAKA’ BASTI ANLAMADIM”

Kendisinin de o esnada olayların içinde kaldığını ifade eden Ataman, “Maça girme izni olmayan 300-400 tane terörist Kapıkule’den otobüsle giriyor, Sultanahmet’te toplanıyor, sahil yolundan buraya yürüyerek geliyor ve bir kişi bile ‘dur’ demiyor. Ondan sonrada burada Galatasaray taraftarına saldırıyorlar. Ben de o anda arabanın içindeydim. Otoparka zor girdim. Euroleague’in de buna ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Emniyet teşkilatımız da nasıl ‘faka’ bastılar anlamadım. Türk vatandaşı olarak beni endişe ettiler. Böyle bir şeyin olması başka ülkelerde mümkün değil” diye konuştu.

Galip geldikleri maçı da değerlendiren Ataman, “Maçın ilk devresinde çok iyi oynadık. Daha farklı olabilirdi sonuç. Kızılyıldız takımı ikinci devre inanılmaz bir şut yüzdesiyle atmayı başardı. Sonunda kazanmasını bildik. 2 galibiyet daha bizi garanti bir şekilde top 16’ya sokacaktır” dedi.

“GALATASARAY’I DURDURAMADIK”

Crvena Zvezda Başantrenörü Dejan Radonjic ise, “Özellikle savunmada iyi başlamadık. İlk yarıda hücumumuz iyiydi ama Galatasaray’ı durduramadık. 3. çeyreği müthiş oynadığımızı düşünüyorum. Arroyo’ya karşı çok iyi savunma yaptık. Bu iyi savunmanın karşılığında da hızlı hücumlarla cezalandırıldık. Son pozisyonda faulü yapamadık. Uzatmalarda psikolojik olarak düşme yaşayabilirdik ama düşmedik. Geri dönmeyi başardık. Son şans gelmişti bize ama değerlendiremedik. En sonunda da Galatasaray tecrübeli takım olmasının avantajını kullandı ve maçı kazandı” dedi.

Maç öncesi yaşanan olaylardan bilgisi olmadığını ifade eden , “Bunu bilmiyordum ve sadece maça odaklanmıştım” şeklinde konuştu.