Eroğlu "Rize'ye Gelmeyi Çok İsterdim Ancak..."

Eroğlu "Rize'ye Gelmeyi Çok İsterdim Ancak..."
RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'nu Ovit Tüneli temel atma törenine davet etti. Eroğlu ise...

Rize -Mardin sevgi yolu projesine verdikleri destekten dolayı Güneydoğu Anadolu bölgesine  düzenlenen teşekkür ve davet gezisinde Urfa'da, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile tanışan RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, KKTC Cumhurbaşkanını temel atma törenine davet etti. Rize'ye hiç gelmediğini ifade eden Eroğlu, temel atma töreni davetinden dolayı teşekkür ederek katılamayacağını ifade etti. Eroğlu ayrıca "Rize'den çok dostlarım var ve doğa harikası bir şehir olan Rize'yi ilk fırsatta ziyaret edeceğim" dedi.

Urfa'da Rize heyetiyle aynı otelde kalan KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile bir süre sohbet eden RTSO Yönetim kurulu Başkanı Karamehmetoğlu, Eroğlu'na Ovit Tüneli hakkında bilgi vererek tünelin dünyada 3. Türkiye'de ise birinci tünel olacağını, çift tüp tünelin toplamda 35 kilometre bağlantı tünelleriyle birlikte 50 kilometreyi bulacağını söyledi.

RTSO  Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO'nun misafiri olarak kendilerini Rize'de görmekten mutlu olacaklarını belirterek,  KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu 13 Mayısta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek Ovit Tüneli  temel atma törenine davet etti.

eroglu-rizeye-gelmeyi-cok-isterdim-ancak...-2.jpg

Karamehmetoğlu'nun davetine teşekkür eden KKTC Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu, KKTC'de çok Karadenizli bulunduğunu belirterek "Davetiniz beni duygulandırdı. Teşekkür ediyorum. Gelmeyi çok arzularım. Karadeniz'den, Rize'den çok gelen var KKTC'ye. Ben Trabzon'a kadar gittim ama Rize'ye  gidemedim. Rize'den de çok dostlarım var.  Rize civarının çok doğal bir güzelliğe sahip olduğunu biliyorum. İlk fırsatta bu doğa harikası bölgeyi ve buradaki dostlarımı görmek için geleceğim." dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, RTSO Meclis Başkanı Karamehmetoğlu ile sohbetinde, Türkiye ile olan ilişkilere de değinerek, "KKTC halkıyla anavatan Türkiye halkı arasındaki ilişkiler çok samimi bir şekilde devam ediyor. Bu ilişkiler 1974 Mutlu Barış Harekatı'yla Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğüyle ve yaratılan coğrafya üzerine kurmuş olduğu bağımsız bir devletle taçlandırılmıştır. Bugün de yine anavatan Türkiye ile gerek hükümetlerimiz gerekse kurumlarımız ve tabii Cumhurbaşkanı olarak ben, ilişkileri en sıcak şekilde devam ettirmekteyiz." dedi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu,  RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, RTSO Yönetim kurulu üyesi İbrahim Turgut, Meclis üyeleri Muammer Çelik Zeki Kopuz ve Varol Ayvaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

eroglu-rizeye-gelmeyi-cok-isterdim-ancak....jpg