"Erzincan-Trabzon Demiryolu" çalışmaları

"Erzincan-Trabzon Demiryolu" çalışmaları
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Erzincan-Trabzon Demiryolu'nun yapımına 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında başlanacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erzincan-Trabzon Demiryolu ve Trabzon Üniversitesinin kente hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Trabzon'umuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve ekibiyle çağ atlamaya devam ediyor." ifadesini kullanan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: "Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Erzincan-Trabzon Demiryolu'nun etüt ve uygulama projesi ihalesinin 14 Mayıs'ta yapılacağını bildirmiştir. Uzun yıllardır demiryolu hayali kuran şehrimiz ve bölgemiz için bu, çok büyük bir müjdedir. Artık demir yolunun yapılıp yapılmayacağı, hangi güzergahtan geçeceği gibi tartışmalar geride kalmıştır. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında yapım çalışmalarına başlanılacaktır. Bu dev yatırım şehrimize, bölgemize ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Gümrükçüoğlu, Trabzon'a ikinci devlet üniversitesi kurulması kararının alındığını hatırlatarak, "Ülkemizin en büyük bilim yuvalarından biri Karadeniz Teknik Üniversitesi ve vakıf üniversitesi Avrasya Üniversitesinin yanı sıra şehrimizde kurulacak Trabzon Üniversitesi, şehrimizin gücüne güç katacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002 yılından itibaren aldığı dev yatırımlarla ismine layık hale geldiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Trabzonsporumuzun yeni stadyumundan dev Kanuni Bulvarı'na, demiryolundan ikinci devlet üniversitesine, yatırım adasına kadar dev yatırımları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya, bakanlarımıza, milletvekillerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.