Erzurum'da kaza 1 Ölü, 2 Yaralı

Erzurum'da kaza 1 Ölü, 2 Yaralı
Erzurum'da buzlu zeminde kayan otomobil, yolda yürüyen 3 çocuğu ezdi. Kazada çocuklardan biri ölürken ikisi yaralandı.

Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kopal beldesinde buzlu zeminde kayan otomobil, yolda yürüyen ilköğretim öğrencisi 3 çocuğu ezdi. Kazada 1 çocuk hayatını kaybederken, 2 çocuk yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam Kopal beldesinde Mehmet Durmaz idaresindeki otomobil, buzlu zeminde kayarak bakkaldan eve gitmekte olan 6,7 ve 8 yaşlarındaki ilköğretim 1. sınıf öğrencileri Tülin Durmaz, Rojin Durmaz ve Habip Akdağ'a çarptı.

Otomobilin altında kalan çocuklardan Rojin Durmaz hayatını kaybederken, Tülin Durmaz ve Habip Akdağ yaralı olarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanenin ortopedi servisinde tedavi altına alınan çocukların eğitim-öğretimden geri kalmamaları için Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hastaneye tahsis edilen sınıf öğretmeni Halil Elitok, hastane odasında çocuklara ders vermeye başladı. Elitok, "Bu hastanede Hastane Okul uygulaması var. Ben de bu hastanede öğretmen olarak görev yapıyorum. İlköğretim okulu öğrencilerin hastanede tedavileri sürdüğü zaman diğer arkadaşlarından, eğitim-öğretimden geri kalmamaları için ders veriyorum. Çocuklarımız da bu durumdan bir hayli memnun oluyorlar" dedi.

2.20111216131326.jpg

Trafik kazasında 1 yeğenini kaybettiğini, 2 yeğeninin ise hastanede bulunduğunu ifade eden Yavuz Durmaz, "Kopal'da trafik kazası meydana geldi. Çarpan sürücü de bizim amcaoğlu. Buzlu zeminde kontrolü kaybedince üç çocuğu ezdi. 1 yeğenimiz öldü, 2'si de burada tedavi görüyor. Hastanede çocuklara öğretmen tarafından ders verilmesi bizleri memnun etti. Okuldaki çocuklardan geri kalmıyorlar bu şekilde. Mutlu olduk" diye konuştu.