Erzurumluları Süper Kupa Finali heyecanı sardı

Erzurumluları Süper Kupa Finali heyecanı sardı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş’ın...

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş’ın 2011-2012 Sezonu öncesinde oynayacağı Süper Kupa Finalinin Erzurum’da oynanması için Futbol Federasyonu ile gerekli yazışmayı yaptıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Süper Kupa Finali’nin ilimizde oynanması için, Vali Sebahattin Öztürk öncülüğünde Futbol Federasyonu ile gerekli yazışmayı yaptıklarını söyledi.

Yirmi beşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde baştan ayağa yenilenen ve UEFA kriterlerine sahip olan Yeni Erzurum Stadı’nda 2011 Universiade’nin açılış ve kapanış törenleri yapılmıştı.

Ayrıca açılış ve kapanış törenleri öncesinde Erzurum’a gelen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ‘Muhteşem’ olarak değerlendirdiği yeni stadyumda Türkiye Süper Kupa final maçını oynatabileceklerini belirtmişti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da; Süper Kupa finalinin Kış Olimpiyatları için Erzurum’a ışık tutacağı ve katkı sağlayacağına inandıklarını belirttiler.

Vali Öztürk öncülüğünde Futbol Federasyonu Başkanlığı ile gerekli yazışmayı yaptıklarını ve Süper Kupa Finalinin Erzurum’da oynanması için başvuruda bulunduklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Valimiz öncülüğünde Futbol Federasyonu Başkanlığına gerekli başvurumuzu yaptık. İnanıyorum ki, bu maça ev sahipliği yapacağız. Zaten Federasyon Başkanımız Mahmut Özgener de Erzurum ziyaretinde Süper Kupa finalinin Erzurum’da oynanacağını beyan etmiştir. Hemşerilerimiz de bu beklenti içerisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finalinin ilimizde oynanmasını sabırsızlıkla istemektedir. Bizde bu doğrultuda Futbol Federasyonu Başkanlığına finalin şehrimizde oynanması için gerekli başvuruyu yaptık” dedi.

İKİ EZELİ RAKİP KARŞILAŞACAK

Yeni Erzurum Stadı’nda Süper Kupa Finali için çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Çintimar, Stad zemininin de maç tarihine kadar hazır olacağını belirtti. Çintimar, “Erzurum olarak Türkiye’nin en iyi stadlarından birine sahip olduk. Universiade açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan stadımızı Süper Kupa Final Maçı ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Bu sezon 49. Ziraat Türkiye Kupası'nı Kayseri Büyükşehlir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanan finalde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla geçerek 9. kez müzesine götüren Beşiktaş'ın TFF Süper Kupa maçındaki rakibi, Spor Toto Süper Lig'in 53. sezonunu 82 puan ve averajla Trabzonspor'un önünde şampiyon olarak kapatarak 18. kez mutlu sona ulaşan Fenerbahçe oldu. İki ezeli rakip bir aksilik olmazsa Süper Kupa’yı müzelerine götürmek için Erzurum’da kapışacak.