Esed’i Uyardı !

Esed’i Uyardı !
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Esad ise yanılıp yenilip Afrin'e girerse, PKK/PYD/YPG ile aynı cepheye düşerse elbette ki sonuçlarına katlanmak durumunda...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Esad ise yanılıp yenilip Afrin'e girerse, PKK/PYD/YPG ile aynı cepheye düşerse elbette ki sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır" dedi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Esed rejimini, Afrin konusunda sert sözlerle uyardı. Bahçeli, "Esad yanılıp yenilip Afrin'e girerse, PKK/PYD/YPG ile aynı cepheye düşerse elbette ki sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır. Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir? Bu nasıl bir çelişkidir? Bu nasıl bir çarpıklıktır? Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır. Meselenin bu kısmında bir kuşkumuz, bir tereddüdümüz yoktur. Ancak Esad, kendi topraklarından milli bekamıza yönelen terör tehdidiyle başa çıkmak için herhangi bir irade bu zamana kadar göstermiş değildir. Doğrulanmasa da, teyidi yapılmasa da, Esad'ın PKK/PYD'yle birlikte Türkiye'ye karşı Afrin'de açık tavır alması felakete davetiye, Suriye'nin bölünmesine açık çek işlevi görecektir. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın dün Rusya Devlet Başkanı'yla telefon diyaloğu ve bu vesileyle Suriye'yi uyarması son derece makul ve yerinde bir müdahaledir. Suriye'nin kuzeyi fillen ve uzun bir süredir terör örgütleri tarafından istilaya uğramıştır. Peki Esad neredeydi? Niye tepkisini göstermedi? Hangi sivil ve masumları bombalıyordu? Afrin'de sayıları 13 bini bulan teröristin varlığı iddia ediliyorken, bunların yuvalanmasına, yerleşmesine, sözde kanton kurmalarına hangi mantık ve mağlup olmuş vicdanla sessiz kalındı? Türkiye, Afrin'de bir savaşın tarafı değil, terörle haklı bir mücadelenin içindedir. Amaç bellidir. Ulaşılmak istenen hedef bilinmektedir. Suriye yönetiminin, Türk ordusuna işgalci demesi de yalnızca hezeyan ve seviyesizliktir. Asıl kimlerin işgale heveslendiği ortadadır Kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ama kimsenin de topraklarımızda gözünün olmaması tarihi, hukuki ve ahlaki bir mükellefiyettir. Şayet gözü olan varsa, herkes bilmelidir ki, o gözü çıkarmasını, o göze çomak sokmasını çok iyi bilir, çok da iyi yaparız" ifadelerini kullandı.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

Bahçeli'nin hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil de vardı. Bahçeli, "Halen -ne işiniz var Afrin'de- diyenler, geçmişte -ne arıyorsunuz Viyana kapılarında- diyenlerin bugünkü varisleridir. Böyle soruları ciddiye alsaydık, böyle telkinlere bir an için kapılmış olsaydık ne üç kıtaya ulaşabilir, ne de adımızı ve anılarımızı yaşatabilirdik. Bu aşamada şunu da ifade etmeliyim ki, -ne arıyorsunuz Afrin'de- diyenlerle, -Afrin'e girmeyin- uyarısı yapanlar zihniyet itibariyle hıyanet madalyonun iki yüzü, aynı beşikte ninnisi söylenen iki sütkardeşidir…CHP Parti Meclisi'ne seçilen bir şahsın; "hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, şehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiğim kadar" hakaretini ayaklarımın altında çiğniyor ve diyorum ki: Sevseler de sevmeseler de, beğenseler de beğenmeseler de, şehitler ölmez vatan bölünmez. Bayrak inmez, ezan dinmez. Bunlar YPG'ye meftun, PKK'ya vurgun, şehitlere suskundur. Bunlar FETÖ'ye hayran, milli şuura hasımdır. Ve de bunların Atatürk'le yolları ayrılmış; kimisi Pensilvanya'ya, kimisi Kandil'e, kimisi de PYD/YPG üzerinden Washington'a hızla dümen kırmıştır" diye konuştu.

ÇOCUK İSTİSMARI

'Çocuk istismarı" vakalarına da değinen MHP lideri, bunun da bir beka sorunu olduğunu ve bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirterek, "Kim ki, çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da kurulacak bir darağacında boğazına yağlı urgan dolanmalıdır. Kim olursa olsun, sübyancı şerefsizler iki cihanda da hasmımızdır. Kadınları hedefine almış namert ve kanlı niyetler yok edilmeye mahkumdur" dedi.

Kaynak:IHA