Eşi benzeri yok

Eşi benzeri yok
Samsun'un Canik İlçe Belediyesi tarafından yapılan ve 20 dönüm alana kurulan Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile Türkiye'de eşi olmayan "ay-yıldız motifli" hizmet binası tamamlandı.

Altı kapalı otopark olan meydan ve Selçuklu mimarisi ile günümüz mimarisini uyumlu bir şekilde yansıtan teknolojik donanıma sahip hizmet binasında artık son rötuşlar yapılıyor.

Projenin son aşamaya geldiğini vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Otoparkımız ve meydanımız artık hazır. Meydanımız ile birlikte Canik Samsun'un yeni merkezi olacaktır. Haziran ayında yeni belediye binamıza da taşınacağız. Modern ve teknolojik donanıma sahip olan yeni binamızda halkımıza daha iyi hizmet vereceğiz” dedi.

turkiye’nin-ilk-ay-yildiz-motifli-belediye-hizmet-binasi-3.jpg

Mimarisi ile şehrin tarihi ve mistik dokusunu yansıtacak ay ve yıldız şeklindeki yeni hizmet binası, meydan ve otopark projesinin Canik'teki vizyonlarını ortaya koyan önemli bir proje olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Bu proje her ne kadar mimarisi ve teknolojisi ile ön plana çıksa da bu projeyi önemli kılan bir olay ise bir zamanlar Türk siyaset tarihine damga vurmuş rahmetli Adnan Menderes'in ismi yaşatılacak. İsmi ile müsemma bu projemiz demokrasinin de timsali olacak" diye konuştu.

turkiye’nin-ilk-ay-yildiz-motifli-belediye-hizmet-binasi-2.jpg

Canik'te bilgiyi yönettiklerine işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "21. yüzyıl bilgi çağı, dolayısıyla bu yüzyıl şehirlerin yüzyılı olacak. Belediyecilik yerelle evrenseli, tarihle bugünü kucaklayabilmektir. Biz bunu başarıyoruz. Yeni hizmet binamızla birlikte biz de Canik'te akıllı belediyeciliği hayata geçiriyoruz. Türkiye'de ikinci olarak Canik Belediyesi'nin uygulayacağı Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile bürokrasi tuş olacak. Yani vatandaşlarımız tüm işlemlerini internetin olduğu her yerden halledebilecek."

turkiye’nin-ilk-ay-yildiz-motifli-belediye-hizmet-binasi-1.jpg