Eski Antrenörü Başbakan Erdoğan'ın Futbol Günlerini Anlattı

Eski Antrenörü Başbakan Erdoğan'ın Futbol Günlerini Anlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem top koşturduğu İETT Spor'un eski antrenörü Mehmet Ali Gürses, Erdoğan'ın futbol günlerini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem top koşturduğu İETT Spor'un eski antrenörü Mehmet Ali Gürses, Erdoğan için “Herkes tarafından sevilirdi, disiplinli ve dikkatli, işini düzgün yapar, asla hile yapmazdı, yıllar onu değiştirmedi” dedi.

mehmet-ali-gurses-kastamonu.jpgKastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Köçekli köyü Kuzören Mahallesi'nde yaşayan İETT Spor'un eski antrenörü Mehmet Ali Gürses, hocalık yaptığı dönemi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı anlattı. Başbakan Erdoğan’ın takıma nasıl geldiğini anlatan Gürses, “Takım kaptanı ‘Bir gidip görelim’ dedi, ‘Efendi, düzgün biri bak beğeneceksin’ dedi. İETT'de oynaması için babasından ben izin aldım. Babası ‘Top oynayanlar hayta olur’ dedi, ben de ‘Hem okuyacak hem de maaş alacak’ dedim. Kefil oldum, bana güvendi, kabul etti. Tayyip Bey çok terbiyeli, kimseyi kırmayan biriydi. İmam Hatip Lisesi’ni bitirmişti, o yıl üniversiteyi kazandı, hem top oynadı hem okudu” dedi.

Gürses, “Bir gün Başbakan olacağını hiç tahmin eder miydiniz?” sorusu üzerine, “Hiç tahmin etmezdim ama o zamanlarda da siyasetin içindeydi, efendiliği ile, birleştiriciliği ile hep öndeydi. Hiçbir zaman ne takım arkadaşlarıyla ne de amatör kümede oynayan başka futbolcularla tartışması yoktur, ki o dönemlerde amatör kümenin hali belliydi. Tayyip Bey o dönemlerde siyasetin içindeydi ama hiçbir zaman kendi partisine oy verin dememiştir. Bazı zamanlarda özel muhabbetlerimizde bana ‘Hocam hiçbir zaman fikrinizi bağırarak çağırarak kabul ettirmeye çalışmayınız’ derdi. ‘Fikirlere saygı göstermek lazım, herkes herkesin fikrini kabul etmek zorunda değil, sadece saygı göstermek lazım’ derdi. 16 yaşında başlamıştı siyasete, dolayısıyla kendini üst düzey siyasete hazırlıyordu” diye konuştu.

Başbakan’ın şimdiki gençlere örnek olabilecek bir sporcu olduğunu, antrenmanları hiç kaçırmadığını da söyleyen Gürses, “Kur’an-ı Kerim okumayı bana Tayyip Erdoğan öğretti. Çok istiyordum, bana Kur’an okumayı öğrettiği için ona duacıyım. Bir gün Tayyip Erdoğan’a ‘Acaba dedim ben de öğrenebilir miyim?’ O da bana, ‘Hocam çok kolay, sana 15 günde öğretirim’ dedi. ‘Peki oğlum al bana bir Kur’an-ı Kerim, getir’ dedim. Nitekim Kur’an-ı Kerim’i aldı ve getirdi. Şimdi fevkalade eski Türkçe olarak Kur’an-ı Kerim okuyorum, Allah ondan razı olsun. Kur’an’ı öğrenmeme vesile oldu” dedi.

Maçlar Eyüp sahasında olduğu zaman takım halinde Eyüpsultan Camii’ne giderek dua ettiklerini belirten Gürses, “Tayyip Bey oğlumuz da orada gayet güzel Kur’an okur, oradan hep beraber maça giderdik” diye konuştu.

mehmet-ali-gurses.jpg

“BAŞBAKAN ERDOĞAN’LA SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la futbolculuk yıllarında samimi olduğunu ifade eden Gürses, “Futbolcu iken samimiyetimiz ne ise başbakan olduktan sonra da aynı samimiyetimiz devam ediyor. Randevu almaksızın yanına giderim, hiç beni kapıdan çevirmemiştir, muhabbet ederiz. Bayramlarda beni arar. Eski samimiyetimiz ne ise aynen devam ediyoruz, beni hiç unutmadı. Allah muvaffak etsin. Allah ülkemize daha güzel hizmetler etmesini nasip etsin, Allah yolunu açık etsin” dedi.

Aynı zamanda Kore gazisi olan Gürses, Kore tarafından madalyayla ödüllendirildiğini ve çeşitli turnuvalardan onlarca madalyası bulunduğunu söyledi. 25 yıllık çalışma hayatından sonra emekli olan Gürses, yazları Taşköprü’nün Köçekli köyünde, kışları ise İstanbul’da yaşıyor.

erdogan-futbolculuk-donemi.jpg