Eski Bakan Yazıcı Belediye Meclisine Konuk Oldu

Eski Bakan Yazıcı Belediye Meclisine Konuk Oldu
Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısına konuk olarak katıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Başkanlığında Rize Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  Belediye Meclis Üyeleri, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı ve Daire Müdürleri katıldı.

Meclis Toplantısında 2014 yılı mali yıllık kesin hesaplarına ait komisyon raporu, Rize Belediyesince resmi kurum ve kuruluşlara asfalt satış ton bedeli, yeni mezarlık yeri satın alınması ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi ve imar tadilat ve tekliflerin görüşülmesinden oluşan  4 ayrı gündem maddesi görüşüldü.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın Başkanlığında ve Eski Bakan Hayati Yazıcı  katılımıyla gerçekleşen Meclis Toplantısında 4 ayrı madde görüşülerek oylama sonucu meclisten geçerek karara bağlandı.

resat-kasap-003.jpg

Toplantı sonunda Meclise hitaben bir konuşma gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı konuşmasında, "Belediyelerimiz kendi görevleri içerisinde halkla doğrudan doğruya ilişkili kamu kurumlarımızdır. Vatandaşımızın evinde kullandığı kaliteli suyundan, sokaktaki yürüyüş alanları gibi kısacası günlük yaşantısında aklına gelecek bir kurumdur. Yapılan hizmet kaliteliyse veya kalitesiz bir hizmetse vatandaş belediyeyi o yönüyle hatırlar. Belediyeler böylesine önemli bir alanda hizmet veriyor" dedi.

hayati-yazici-rize-belediyesinin-mayis-ayi-meclis-toplantisina-konuk-olarak-katildi5.jpg

Dönemimizde Rize'ye Önemli Yatırımlar Yapıldı

Konuşmasında Rize'de yapılan ve yapılmaya devam eden yatırımlarla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Bakan Yazıcı, "Sahil Külliye projesi şehrin bir marka şehir haline gelmesini sağlayacak önemli bir projedir. Vatandaşlarımızın dinlenebileceği bir alan olarak düşünülen, Isırlık mevkiinde Kent Ormanı projesi hayata geçirilme safhasındadır. 150 yıldır hayali kurulan Ovit Tüneli projesi başlamış olup hızlı bir şekilde yapımı devam etmektedir. 2012 yılında temeli atılan bu tünel iki ovayı birbirine bağlayan bir tünel değildir, Ovit Tüneli hem güvenli bir geçişi sağlayacak hem de denizle güneydoğuyu birbirine bağlayacaktır. Buna bağlantılı olarak  İyidere Lojistik Merkezle beraber Ovit Tüneli lojistik öneme sahip bir yatırımdır. Çayeli Pazar arasında yapılacak olan Havaalanı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediliyor. Güney Çevre Yolu sıradan bir yol değil, Rize'nin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak bir yoldur. Sahilimizden geçen duble yolun bir benzerini güneyden yapıyoruz. Ona bağlantılı olarak inşallah yapım ihalesi Mayıs ayı içersinde yapılacak olan Salarha Tüneli'nin hayata geçirilmesi  için çalışmalar sürüyor. Rize Milletvekillerimizin yakından takip ettiği bütün bu projelerin takipçisi olarak Rize Belediyesi önemli bir rol üstlenmektedir. Hep beraber bütünleşerek Rize için çalışıyoruz. Bugün bu mecliste aranızda bulunmaktan büyük keyif aldım çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

hayat-yazici.jpg

hayati-yazici-rize-belediyesinin-mayis-ayi-meclis-toplantisina-konuk-olarak-katildi4.jpghayati-yazici-rize-belediyesinin-mayis-ayi-meclis-toplantisina-konuk-olarak-katildi6.jpghayati-yazici-rize-belediyesinin-mayis-ayi-meclis-toplantisina-konuk-olarak-katildi7.jpg