Eski Bakan Yazıcı'nın Sözleri Yanlış Anlaşılınca, Polemiğe Sebep Oldu

Eski Bakan Yazıcı'nın Sözleri Yanlış Anlaşılınca, Polemiğe Sebep Oldu
AK Parti Rize Pazar İlçe Kongresi'nde, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın sözleri yanlış anlaşılınca...

AK Parti Rize Pazar İlçe Kongresi'nde, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın sözleri yanlış anlaşılınca, başkan adayı İlhami Günaydın ile ‘polemik yaşandı.

3 adayın yarıştığı Pazar 5. Olağan Kongresi’nde konuşan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, kürsüden “Teşkilatlarımızda, özellikle başkanlık statüsünde görev alacak olan arkadaşlarımız, mutlaka ekonomik özgürlüğe sahip kişilerden olması gerekiyor. Kişinin ekonomik özgürlüğü yoksa, geçim onun için bir zorluksa o insanın AK Parti’de başkanlık düzeyinde yeterli performansı göstermesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

hayati-yazici-rize-milletvekili.jpg

Yazıcı’nın ardından kürsüye gelen başkan adaylarından İlhami Günaydın, yaptığı konuşmada, “Bakanım az önce kürsüde bir şey ifade ettiniz. Gerçekten o ifadenize ben üzüldüm. Yani bu davanın içerisinde görev alan arkadaşların, özellikle başkan sıfatı taşıyacak olan insanların yani zenginlerden olması gibi bir ifade kullandınız. Biz, mütevazi yaşayan insanlarız. Kimseye el açıp bir şey istemiyoruz. Zenginlerin yönettiği bir Türkiye’yi başbakanımız döneminde varoşlardan oy alarak geldi. Kendisi de çok zengin, holding sahibi değildi. Bugün Cumhurbaşkanı oldu. Biz geldiğimiz zaman ülkeyi sermaye grupları, holdingler, TUSİAD yönetiyordu. Bunları aşarak gelindi iktidara. Prim vererek değil. Hangi ilçe başkanı, belediye başkanı cebinden para harcayarak yatırım yapmıştır? Önemli olan beyindir bizde de bu vardır. Parasıyla yatırım mı yapacak da parası varsa siyaset yapsın, parası yoksa yapmasın mantığı son derece yanlıştır” dedi.

ilhami-gunaydin.jpg

Günaydın’ın konuşması salondan büyük alkış alırken, bu sözler üzerine Hayati Yazıcı, cevap hakkı doğduğu gerekçesiyle yeniden kürsüye çıktı. Yazıcı, “Aziz kardeşim İlhami. Ben çok dikkatli konuşan birisiyim. Söylediğim her sözü bilerek söylerim, anlamını bilirim. Ben, yönetim kurulu başkanları zenginlerden oluşacak demedim, demem. Böyle bir söylem olursa senden önce ben karşı çıkarım. Benim söylediğim şu. Yönetim mevkiinde olan kişi zamanının büyük çoğunluğunu yönetici olduğu mevkide geçirmek zorunda. Dolayısıyla o kişinin geçim sıkıntısı olmayacak. Zengin olacak demedim. Ayrı bir şey o. Zengin, beyni zengin olacak, ufku, anlayışı zengin olacak. Bunları isteriz” dedi.