Eski Orta Cami Taşınıyor!

Eski Orta Cami Taşınıyor!
Ak Parti Rize Eski İl Başkanı, Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer, Eski Orta Cami’nin yıkıp yıkmayacakları yönündeki soruyu cevaplandırdı.

Ak Parti Rize Eski İl Başkanı, Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer, Belediye Başkan Adayı gösterilmeniz ve akabinde Rize Belediye Başkanı seçilmeniz halinde “Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın cami yıkan başkan olarak tarihe geçmek istemiyorum.” diyerek yenisi yapılmasına rağmen Eski Orta Camiyi yıkmadı. Başbakan Erdoğan’ın yol için gerekirse cami de yıkarız sözüne istinaden Eski Orta Cami’yi yıkacak mısınız?” şeklindeki soruya Eski Orta Camiyi yıkan başkan olarak tarihe geçmek istemediğini ancak Orta Camiyi bir başka bölgeye nakledebileceklerini söyledi.

Katmer, Nevapark’ta basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Belediye Başkan Adayı gösterilmesi halinde yapacağı çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşan Katmer, 1 Kasımdan itibaren kanaat önderleri başta olmak üzere esnaflarla ve STK’larla bir araya gelerek bazı ziyaretler gerçekleştirdiğini ve hem bu ziyaretlerde hemde Pazar günü yapılan Ak Parti Rize Temayül Yoklamasında şahsına gösterilen ilgiden memnun kaldığını belirterek gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkan Adayı gösterilmeniz ve akabinde Belediye Başkanı seçilmeniz halinde Orta Camiyi yıkacak mısınız? şeklindeki soruyu Katmer, "Timya vadisinin o bölgeden başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Orta Caminin bulunduğu alanda bir bulvar açılması gerektiğine inanıyorum. Orta Caminin yıkılması vebal gerektireceğinden ve veba mikrobu şeklinde yayılarak tarihe Orta Camiyi yıkan başkan olarak geçeceğinden açıkcası içimde böyle bir korku var. Bu yüzen Eski Orta Camiyi yıkmak yerine bir başka bölgeye naklini gerçekleştireceğiz." diye  cevapladı.

yilmaz-katmer-basin-aciklamasi.jpg

Aday belirlemede ikinci kriter olacak kamuoyu yoklamalarının dün başladığını sözlerine ekleyen Katmer, kamuoyu yoklamalarının Cuma gününe kadar devam edeceğini kaydederek Rize’yi marka şehir yapma adına en az 53 proje ile gümbür gümbür geldiğini ve yakın zamanda açıklanacak Ak Parti Rize belediye Başkanı isminin Yılmaz Katmer olacağına yürekten inandığını ifade etti.

Belediye Başkanı seçilmesi halinde Prof. Dr. Adnan Midilli öncülüğünde gerçekleştirecekleri bazı projeleri de basın mensuplarıyla paylaşan Katmer, Jeofizikçi akademisyen Merhum Ahmet Mete Işıkara’nın Ekrem Orhon Mahallesi’nin risk altında olduğuna yönelik raporlarına istinaden Ekrem Orhon Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çerçevesinde revizyona gidebileceklerini kaydederek, Rize’nin doğusu ile batısına kurulacak 2 yeni mahalle, Rize’yi ikiye böldüğünden utanç duvarı olarak adlandırılan şehir içi viyadüğünün kaldırılması, İtfaiye-Ziraat Çay Bahçesi ve Kale Çay Bahçesi üçgenindeki teleferik projesi, Terminal Binasının yeniden yapılması, Belediye Bloklarının revize edilmesi, istihdamı artıracak projelerin oluşturulması, Alipaşa’dan Gündoğdu’ya kadar sahil şeridinde yapılacak tramvay projesi, otopark sorununu çözecek katlı otopark projesi ile parkomata düzenleme getireceklerini ifade ederek Rize’deki trafik sorununu çözmek için şehirler arası veya gerekirse uluslar arası yardım talebinde bulunacaklarını belirtti.

yilmaz-katmer-basin-aciklamasi-1.jpg