Eski Solculardan Bıyık'a Destek

Eski Solculardan Bıyık'a Destek
Eski solcular CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık’a tam destek verdiler.

CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık’ın geçmişte sağ partilerde siyaset yaptığı için ortaya atılan “eski solcuların oyunu alamayacak” yönündeki iddialar üzerine bir araya gelen eski solcular Bıyık’a desteklerinin tam olduğunu açıkladı.

Rize’de sol ve sosyalist partilerde çeşitli zamanlarda yönetici olarak görev yapmış ve halen bu partilerin içerisinde bulunan çok sayıda kişi bugün Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenlediler.

Açıklamada söz alan Avukat Remzi Kazmaz, iddiaları dile getirmese de Kenan Bıyık’ın yanında oldukları ve CHP’nin bir neferi olarak seçimden öncede seçimden sonrada çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Kazmaz konuşmasının başında adaletsiz bir propaganda sürecinin sürdüğünü belirterek basın hakkında sert eleştirilerde bulundu.
Kazmaz yaptığı açıklamada , “Hükümet devletin imkanlarını en üst seviyede kullanarak adaletsiz bir propaganda uyguluyor. Paranın gücü ile gerçekleştirilen bir seçim süreci ile karşı karşıyayız. Buradan basın mensuplarını şiddetle eleştiriyorum. Medya sırtını halkın iktidarına çevirmiş durumda. Bu ülkenin gerçek sahipleri iktidar olduğu zaman onlardan tek tek hesap soracağız” dedi.

CHP’den asla kopmadıklarını açıklayan Kazmaz, “Aday adayıydım. Şimdi aday adayı ve aday değilim. Ne olursa olsun biz CHP’den asla kopmayız. Seçimden önce de seçimden sonrada CHP’nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Tüm solcu ve sosyalist arkadaşlarımız oylarını CHP’ye verecektir. 13 Haziran’da bir kardeşimizi buradan parlamentoya göndermiş olacağız” diye konuştu.

Toplantı’ya CHP Eski İl Başkanlarından Cengiz Şafak’ın yanı sıra CHP İlçe Teşkilatlarının başkanları, eski DSP İl Başkanları da katıldı.