Eskişehirspor, 3. eleme turunda Marsilya ile karşılaşacak

Eskişehirspor, 3. eleme turunda Marsilya ile karşılaşacak
37 yıl aradan sonra UEFA kupalarında mücadele eden temsilcimiz Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi 3.eleme turunda Fransa'dan Marsilya ile karşılaşacak.

2.eleme turunda İskoçya'nın St.Johnstone takımını eleyen Eskişehirspor, Marsilya ile ilk maçı 2 Ağustos Perşembe akşamı Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynayacak. Rövanş maçı ise 9 Ağustos Perşembe tarihinde Marsilya'da oynanacak.

İlk kez bir Fransız takımı ile

Şu ana kadar Avrupa Kupalarında toplam 16 maç oynayan Eskişehirspor bu karşılaşmalardan 4'ünü kazanırken, 3 beraberlik, 9 yenilgi aldı. Rakip fileleri 16 kez havalandıran kırmızı şimşekler kalesinde 27 gol gördü.

Avrupa arenasına ilk kez 1970-71 sezonunda daha sonradan adı UEFA Kupası olan Fuar Şehirleri Kupası'na katılarak çıkan Eskişehirspor, tarihinde ilk kez bir Fransız takımı ile karşılaşacak.

2. ÖN ELEMEDE 1 GALİBİYET 1 BERABERLİK

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Eskişehirspor, 2.eleme turu rövanş maçında İskoçya'nın St. Johnstone takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İskoçya'nın Perth kentindeki McDiarmid Park Stadı'nda oynanan karşılaşmada St. Johnstone'nin golünü 35. dakikada Tade kaydederken, Eskişehirspor'un golünü 52. dakikada Veysel Sarı attı.

Eskişehir'deki ilk maçı 2-0 kazanan Eskişehirspor, alınan bu sonuçtan sonra 3. eleme turuna yükseldi.