Eskişehirspor'un gücü tura yetmedi

Eskişehirspor'un gücü tura yetmedi
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Fransız devi Marsilya'ya 3-0 yenilerek Avrupa defterini kapattı.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Eskişehirspor, 1-1'in rövanşında güçlü rakibi Marsilya'ya 3-0 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Eskişehirspor kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı Fransız ekibi Marsilya ile bu kez deplasmanda karşı karşıya geldi.

1-1'in rövanşından karşılaşmaya hızlı başlayan Marsilya ilk dakikan itibaren temsilcimiz Eskişehirspor kalesinde golü aramaya başladı. Oyunu Es Es yarı sahasına yıkan ev sahibi ekip aradığı golü de 7. dakikada Andre Ayew ile buldu.

Kazanılan serbest vuruşta Cheyrou topu ceza sahası yayına doğru gönderdi. Charles Kabore gelişine yerden bir şutla topu kaleye gönderdi. Ruud Boffin çizgi üzerinde topa müdahalesini yaptı ancak topu kontrol edemeyince Andre Ayew, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi:1-0.

Golden sonra beraberlik için Marsilya kalesine yüklenen Eskişehirspor zaman zaman yakaladığı atakları gole çeviremedi. Oyunu rakip alana yıkmayı da başaran Es Es gol ararken kalesinde ikinci golü gördü.

Marsilya'da bu sefer sahne çıkan isim Andre-Pierre Gignac oldu. 36. dakikada Valbuena'nın soldan uzak kale direğine yaptığı ortada topa ayağıyla çok iyi vuran Gignac, meşin yuvarlağı ikinci kez Eskişehirspor filelerine göndererek, skoru 2-0 yaptı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca temsilcimiz Eskişehirspor soyunma odasına 2-0 geride gitti.

İkinci yarıya skor avantajı ile başlayan Marsilya, oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu. İlk yarıda kalesinde gördüğü gollerin moral bozukluğu ile ikinci yarıya istediği gibi başlayamayan Eskişehirspor oyunu kendi yarı alanında kabul etti.

Baştan sona oyunun kontrolünü elinde bulunduran Marsilya 66. dakikada farkı 3'e çıkaran golü buldu. Andre Ayew farkı üçe çıkardı. Gelişen Marsilya atağında Rod Fanni yerden sert bir şut çekiyor. Boffin'den seken top direğe çarpıp ceza sahası içinde sağ kanatta bulunan Amalfitano'nun önünde kalıyor. Amalfitano'nun ortasında Ayew, altıpas çizgisi üzerinde kafa vuruşunu yapıyor. Savunmaya da çarpan top ağlarla buluşturdu:3-0.

Kalan dakikalarda iki takımda başka gol bulamayınca Marsilya sahadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla temsilcimiz Eskişehirspor ise UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.