Eskisi Gibi Olmayacak!

Eskisi Gibi Olmayacak!
Rizesportif A.Ş. Başkanı Metin Kalkavan, çok özel ve önemli açıklamalar yaptı.

Önceki gün geldiği Rize’de takımın Ayder gezisine katıldıktan sonra teknik direktör ve futbolcularla toplantı yapıp antrenmanı izleyen Kalkavan, gündemi değiştirecek mesajlar verdi. Rizespor’da artık değişim ve gelişim sürecinin başladığının altını çizen Kalkavan, “Rizespor’un kırmak zorunda olduğu ilk şey, kamuoyu ve şehir baskısıdır.

Takımı şehir değil, yönetenler yönetecek. Bunun içinde zamana ihtiyaç vardır. Konuşulmak istenen konu konuşulacak, konuşulmayan istemeyen ise kapatılacak. Yeni sezon için son yılların en titiz ve dikkatli transfer politikasını gerçekleştiriyoruz. Her sezon bittiğinde paldır küldür transferler yapılırdı. Bir anda 10-15 kişi alınırdı. Herkes aynı şeyi söylerdi. Bununla da teşhis aynı olurdu ama tedavi gerçekleşmezdi” dedi.

Şehir ve Medya Baskısı
Başkan Metin Kalkavan şöyle devam etti; “Durup dururken mi futbolcu gönderip futbolcu alıyorsun yada hoca gönderip hoca alıyorsun. Bunun iki seçeneği var, ya istifa edip gidiyorlar, ya da kulüp olarak sen gönderiyorsun. Bugün yönetime kimi koyarsan koy hep aynı şeyi söylüyor. Yapılması gereken şeyler bunlar diyorsun ama uygulama öyle gerçekleşmiyor. Çok iyi transferler yapan, çok iyi takım olamıyor. Aldığın futbolcuların ferdi ve takım olarak sahaya ne yansıtacağının garantisi var mı?” Rizespor’un 1.Lig’de oynadığını ancak Süper Lig kadrosu kurduğuna da dikkat çeken Başkan Kalkavan, “Şunu çok net söylüyorum. Şuanda en önemli şey şehir baskısıdır. Şehrin ve medyanın baskısını kaldıramamış, yöneticiler şu olsun aman bu da olsun diyerek yapılan transferlerle oluşturulan kadronun bugün geldiği nokta ortadır” ifadelerini kullandı.

Devrim Gerçekleştireceğiz
İşte tüm bu nedenlerden dolayı bir devrim gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Başkan Kalkavan, “Rizespor’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Basın bir şeyi yapamaz ama çok şeyi bozma gücü var. Medya olarak ahengi, davranışı, şehri ateşleme, bilinçlendirme, proveke etme, küstürme gücü var. Bunların hepsi basının elinde. Medya elbette büyük bir güçtür. İstediğini yukarı çıkartır, istediğini aşağıya indirir. Bununla da Rize istediğini alır ve vur kır parçala dönemleri Rizespor’da bitmiştir. Yeni bir beyaz sayfada olması gerektiği gibi gitmek zorundayız. Rizespor’u yönetenler ağır bir şehir, medya ve kamuoyu baskısıyla yapması gerekli olanlardan çok farklı işler yaptı. Artık şehir şunu bunu kaldırmaz, bunu hazmedemez diye bir olgu olmayacak. Rizespor için bir devrim başlattık bunu da sonuna kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.