Esmay, Arama-kurtama Ekiplerince İstişare Edildi

Esmay, Arama-kurtama Ekiplerince İstişare Edildi
Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Salonu" nda Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan ve kısa süre...

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Salonu" nda Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan ve kısa süre içinde lansmanı yapılacak olan Eskişehir Mobil Afet Yönetim Sistemi (ESMAY) uygulama toplantısı, AKUT, UMKE, GEA, DAK sivil arama kurtarma derneklerinin de katılımı ile gerçekleştirildi.

İstişare toplantısına ev sahipliği yapan AFAD Eskişehir Müdürü Recep Bayar, 2011 yılında Anadolu Üniversitesi ile aralarında yaptıkları protokol kapsamında Eskişehir altyapısı ile hazırlanmakta olan ESMAY uygulamasıyla alakalı olarak, altyapıların oluşturulduğunu ve son şeklinin verilmek üzere olduğunu belirtti. Bayar, arama-kurtarma ekiplerinin eleştiri ve önerilerini sundukları uygulamanın kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti.

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün ise, AFAD'ta yapılan istişare toplantısıyla ilgili, uygulamanın Haziran sonunda bir lansman ile tanıtılacağını ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin önemli olduğunu kaydeden Tün, afet anında hızlı, güvenilir ve faydalı bilginin hem afetten etkilenen insanlara hem de afeti yönetecek insanlara ulaştırılması hayati önem taşıdığını kaydederek, uygulamanın önemini vurguladı.

Esmay, Arama-kurtama Ekiplerince İstişare Edildi

Esmay, Arama-kurtama Ekiplerince İstişare Edildi

Kaynak:IHA