Esnafa Ramazan Öncesi "Önce Vicdan, Sonra Cüzdan" Uyarısı

Esnafa Ramazan Öncesi "Önce Vicdan, Sonra Cüzdan" Uyarısı
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, yaklaşan Ramazan ayı öncesi esnafa uyarılarda bulunarak "Esnafımız Ramazan'da...

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, yaklaşan Ramazan ayı öncesi esnafa uyarılarda bulunarak "Esnafımız Ramazan'da önce vicdan sonra cüzdan hesabı yapmalı" dedi.

Ramazan ayı içinde denetimlerini sıklaştıracaklarını belirten Kara "Fiyatlarda keyfi artış yapanları, hijyen koşullarına uymayanları denetimlerimizle tespit etmeye çalışacağız. Ayrıca vatandaşlarımız da, esnafla ilgili bu tür şikâyetlerini ilgili kurumlara ve TESOB'a yapabilir. Kentin çeşitli yerlerinde mevcut olan öneri, dilek ve şikâyet kutularımıza da esnafta gördükleri aksaklıkları yazabilir. Bu tür şikayetler anında değerlendirmeye alınacak ve gereği yapılacaktır. Şunu da belirtmek istiyorum ki; çok şükür Trabzon esnafı her zaman Ramazan ayının ve Ahiliğin gereklerine uygun davranmıştır ve davranmaya da devam edecektir" dedi.

Başkan Kara, Ramazan ayının birlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu da vurgulayarak "Çevremizde ihtiyacı olanlara yardım edelim. Yardımları yaparken, Ahilik geleneğinin de temeli olan "sağ elin verdiğini sol el görmemeli" düsturuyla hareket edelim" diye konuştu.

Kaynak:IHA