Eşofman ipiyle boğuldu! 4 kişiye umut oldu

Eşofman ipiyle boğuldu! 4 kişiye umut oldu
Ordu’da kardeşiyle iple oynarken boğulan 8 yaşındaki çocuk, organları ile 4 kişiye umut oldu.

Ordu’nun Korgan ilçesi Yenipınar köyünde yaşayan Ahmet Ali Karaevli (8), 8 gün önce 5 yaşındaki kardeşi ile birlikte evlerinin önünde ağaca bağladıkları eşofman ipi ile oynarken birden ipin boynuna dolanması sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Ağabeyinin hareket etmemesi üzerine eve giden kardeşi, anne Rahime Karaevli’ye “Abim benimle artık oynamıyor” dedi. Dışarı çıkan aile, çocuklarının boynuna dolanan ipi çözerek Fatsa Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Fatsa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan küçük çocuk, buradan Ordu Medical Park Hastanesi’ne sevk edildi. Medical Park Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Ali Karaevli’nin dün akşam saat 19.00’da beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, aile ile temasa geçerek organ bağışına ikna etti. Aile çocuklarının kalp, iki böbrek ve karaciğerini bağışladı. Küçük çocuktan alınan kalp helikopterle İstanbul Koşuyolu Hastanesi’ne, karaciğer İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi’ne, böbreklerden bir tanesi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, diğeri ise Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi’ne gönderildi.

Baba Mustafa Karaevli, “Biz ağlarken başkalarının mutluluğuna vesile olduysak ne mutlu bizlere. Herkesi organ bağışına davet ediyorum” diye konuştu.

ahmet-ali-karaevli-ordu.jpg

Hastanenin Anestezi Uzmanı Dr. Tahsin Kaya ise yaptığı açıklamada, Ahmet’in hastaneye geldiğinde çok az tepkisi olduğunu belirterek, “Çocuk 8 gün önce geldi bize. Bir kaza sonucu asılma ile hipoksi geçirmiş beyninde. Geldiğinde çok az tepkisi vardı. Yaklaşık iki gün önce beyni hiç tepki vermemeye başladı. Beyin Ölümü Kurulu iki gün üst üste toplanarak, beyin ölümü kararını verdik” diye konuştu.

esofman-ipiyle-boguldu!-4-kisiye-umut-oldu-1.jpg

Organ bağışına dikkat çeken Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, “Türkiye’de çocuk yaşta daha önce nakiller yapıldı. Ahmet 8 yaşında. Beyin ölümü gerçekleştiği için tıbbi ölümü gerçekleşmiş oldu. Ailede çok duyarlı ve örnek bir davranış sergileyerek organlarını bağışladı. Biz de gerekli yerlerle temasa geçerek organ nakli için çalışmaları başlattık” şeklinde konuştu.

esofman-ipiyle-boguldu!-4-kisiye-umut-oldu-2.jpg