Esogü, Yoğun Bakım Hastanesi İle Büyüyor

Esogü, Yoğun Bakım Hastanesi İle Büyüyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi bünyesinde hizmet vermek üzere yapımına başlanan Yoğun Bakım Hastanesi'nin iki yıl içerisinde açılması...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi bünyesinde hizmet vermek üzere yapımına başlanan Yoğun Bakım Hastanesi'nin iki yıl içerisinde açılması hedefleniyor.

ESOGÜ Hastanesi Acil Servis önünde bulunan otopark alanında yapımına başlanan ve 50 milyon TL'ye mal olacak yatırımın 2017 yılı sonuna doğru hizmete açılması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, hastanenin, üçüncü basamak yoğun bakım hastanesi niteliğinde hizmete gireceğini ifade ederek, "ESOGÜ Hastanesi Yoğun Bakım hastanesi şeklinde şu anki mevcut anabilim dalı Acil Servis girişindeki otopark alanında temelde iki zemin alt katında otopark, üzerinde de 3 katta kemik iliği nakil de dahil olmak üzere modern ve üçüncü basamak yoğun bakım hastalarında hizmet verecek nitelikte projelendirildi ve bu kapsamda ciddi anlamda yatırım sağlanan bir bölge" dedi.

Tüm dahili ve cerrahi branşlar ile çocuk cerrahi, çocuk dahili ve pediatrik yoğun bakımın da yer alacağını kaydeden Prof. Dr. Sırmagül, "Yaklaşık 100 tane üçüncü düzey yoğun bakım hastaları takip edilebilmesi ile Eskişehir'in yanı sıra bölge illerden de gelecek olan hatta tüm Türkiye'den de yoğun bakım hastalarının takip edilebileceği pediatrik, çocuk cerrahive dahili tüm yoğun bakım hastalarının hizmet edilebileceği bir alan. Mevcut ameliyathane ve yoğun bakım ile de bağlantılı olacağından kullanış açısından ciddi bir hizmet alanı oluşturacağını düşünüyoruz. Yoğun bakım hastalarının takibi ve tedavileri zorluk arz ediyor. Farklı branşların hizmet sunacağı bir hasta grubu, bu anlamda da çeşitli anabilim dallarının üçüncü basamak hastanelerinde bulunduğunu göz önüne alırsak, bu tür hastaların üniversite hastanelerinde takip edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Hastaneyi hizmete açmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerinden söz eden Prof. Dr. Sırmagül, "Bu hastaların maliyeti çok yüksek olduğu için kurumlar bu tür yatırımlardan imtina etmek zorunda kalıyorlar. Biz rektörlüğün desteği ile insanların, bölgemiz halkının büyük ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz hastaneyi hizmete açmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yaklaşık 2 yıl içinde hizmete başlayacak olan üniteden de birçok hasta şifa bulur diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Esogü, Yoğun Bakım Hastanesi İle Büyüyor

Esogü, Yoğun Bakım Hastanesi İle Büyüyor

Kaynak:IHA