Esra Alemdaroğlu Düzce'ye Asaleten Atandı

Esra Alemdaroğlu Düzce'ye Asaleten Atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne Esra Alemdaroğlu atandı.

11 Aralık 2023 tarihi itibariyle Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirilen Rizeli hemşehrimiz Esra Alemdaroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile aynı göreve asaleten atandı.

Atamanın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. maddeleri gereğince yapıldığı kaydedildi.

ESRA ALEMDAROĞLU KİMDİR?

1982 yılında Rize'de doğan Esra Alemdaroğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını 2016 yılında Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi Bölümünde tamamladı.

2008 yılında Rize İl Sağlık Müdürlüğünde psikolog olarak göreve başlayan Alemdroğlu , 2015 yılında Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili olarak görev yaptı. Görevi süresince, Rize Valiliği AB Dış İlişkiler Bürosu ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü, Rize Valiliği Gönül Elçileri Koordinasyon Birim Sorumluluğu ve Rize Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Cumhurbaşkanlığının 13.10.2020 tarihli, 2020/446 Karar Sayılı Kararnamesiyle Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. 3 yıl boyunca bu görevini yürüttü.

Görev yaptığı Rize’de; kültür, sanat, spor, eğitim, turizm, sosyal sorumluluk vb. pek çok alanda projeler geliştiren Alemdaroğlu, Coğrafi İşaretli Ürünler, Geleneksel ve Yöresel Sanatlar, Turizm Master Planı, Festivaller ve sosyal faaliyetlerin planlanması görevlerinde yer aldı. Rize'nin ilk Film Festivali olan “Çay Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali’nin koordinatörlüğünü yapmış ve festivale uluslararası boyut kazandırmıştır. Lise döneminde başladığı Rize Gençlik Merkezi tiyatro çalışmalarında, pek çok oyunda oyuncu olarak sahne almış, gönüllü olarak Gençlik Merkezi'nde tiyatro yönetmenliği ve proje grubu eğitmenliği yapmıştır.

İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Esra Alemdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 11 Aralık 2023 tarihi itibariyle Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirilmiş, 23 Şubat 2024 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı kararı ile görevine atanmıştır.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum