Estetik Cerrahı Sevin: "Meme Büyütme Ameliyatının En Erken 18 Yaşında Yapılmalı"

Estetik Cerrahı Sevin: "Meme Büyütme Ameliyatının En Erken 18 Yaşında Yapılmalı"
Koru Ankara Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.

Koru Ankara Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Asuman Sevin meme büyütme operasyonlarının en erken 18 yaşında yapılabileceğini, bu yaşın altında meme gelişimi tamamlanmadığı için ameliyat yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

Doç. Dr. Asuman Sevin, meme büyütmenin, normalden daha küçük boyutta olan ya da hiç gelişmemiş memenin büyütülmesi için yapılan estetik ameliyat olduğunu söyledi. Meme büyütme estetiğinin en kalıcı ve sağlıklı olarak silikon jel göğüs protezi ile yapılabildiğini belirten Doç. Dr. Sevin, "Meme büyütme için bir de yağ enjeksiyonu uygulaması vardır" dedi.

Memelerin bazen de doğum sonrasında çeşitli nedenlere bağlı olarak küçülebileceğini ifade eden Doç. Dr. Sevin, "Bu durumun da düzeltilmesi için meme büyütme ameliyatı yapılabilir" diye konuştu. Doç. Dr. Sevin, meme büyütme ameliyatının en erken 18 yaşında yapılabileceğini ifade etti. Bu yaşın altında meme gelişimi tamamlanmadığı için ameliyat yapılmasının doğru olmadığını vurguladı.

"Meme büyütme için kullanılan silikon jel protezlerin vücuda bir zararı yoktur" diyen Doç. Dr. Sevin, "Ancak kullanılan protezin meme için imal edilmiş, güvenilir markalı olması tercih edilir. Kaliteli bir protez ömrü fabrika ömrü olarak 50 yıl, pratikte ömür boyu kalacak şekilde uygulanabilir. Meme protezlerinin hamilelikte çıkarılması gerekmez. Ayrıca kendi kendine delinmesi ya da yırtılması çok çok nadir bir durumdur. Ancak delici bir yaralanma ya da trafik kazası ile protez yırtılabilir. Bu durumda ameliyat ile değiştirilmesi uygun olur " şeklinde konuştu.

SİLİKON TEKNOLOJİSİ

Günümüzde kullanılan son teknoloji silikon jel protezlerde kohesiv jel denilen silikon jel kullanıldığını ifade eden Doç. Dr. Sevin, "Bu jelin özelliği molekülleri arasındaki çapraz bağların arttırılmış olmasıdır. Bu nedenle protez kılıfı yırtılsa dahi jel dışa akmaz yerinde kalır. Yine protez etrafında oluşmuş olan kapsül silikon jelin diğer dokulara yayılmasını önler"diye belirtti.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI

Meme büyütme ameliyatının genel anestezi altında yapıldığını da vurgulayan Doç. Dr. Sevin, ameliyat öncesinde hasta ile birlikte operasyon kesisinin yapılacağı yerin kararlaştırıldığını söyledi. Koru Ankara Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Asuman Sevin Doç. Dr. Sevin, "En uygun bölgeler göğüs ucu halkası ya da göğüs altı kesisidir. Meme ucu halkasının alt kısmına yapılan yarım daire şeklindeki kesi çok az iz bırakır buna karşılık bu keside, meme arkasına geçilebilmesi için meme dokusunun biraz kesilmesi gerekir. Bu istenmiyorsa, meme altı kesisi kullanılabilir. Bu keside meme dokusuna hiç girmeden direkt olarak meme dokusu arkasına ulaşılır ve burada protez için bir cep hazırlanır. Göğüs altı kesisi, 4-5 cm uzunlukta biraz daha belirgin bir iz bırakacaktır" diyerek süreç hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Sevin sözlerini şöyle sürdürdü; ""Diğer bir konu ise; protez kas arkasına mı yoksa kas önüne mi konmalıdır. Bunun da kuralları vardır. Eğer meme dokusu çok az ya da hiç yoksa, protez kas arkasına konmalıdır. Bu işlemde, kas yapışma yerlerinden ayrılmalı ve kesilmelidir. Aksi halde protez sonradan kasın itmesiyle yer değiştirebilir. Meme dokusu yeterli ise, kas önüne protez konabilir. Kas arkası konması durumunda ameliyat sonrası devre biraz daha fazla sıkıntılı olabilir. Kol hareketleri biraz daha uzun süre kısıtlanabilir."

Kaynak:IHA