”Etik Günü” Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kutlandı

”Etik Günü” Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kutlandı
Bütün dünyada ”Etik Günü” olarak kutlanan 25 Mayıs günü, Rize’de Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kutlandı.

Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Etik Günü” kutlama programına Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke, okul ve kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

butun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(2).jpg

Programın açılışında selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Nilgün Dülger;  etik değerlerin her meslekte önemli olduğunu kaydetti. Etik haftasının niçin kutlandığı hakkında açıklamalarda bulunan Dülger, konuşmasında ayrıca Türk İslam dünyasında Ahi kültürünün öneminden bahsetti.

butun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(5).jpg

Sektör Temsilcisi olarak konuşma yapan Doğa Kuaför sahibi Keramet Karafazlı ise yaptığı konuşmada “Çırak olmadan usta olunmaz” diyerek çeşitli örnekler verdi.

Konuşmaların ardından Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı öğrencileri işaret diliyle şarkılar söyledi.  Daha sonra Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Etik Nedir” konulu röportaj gösterildi. Programın sonunda Uygulama Ana Okulu öğrencileri Atatürk Çocukları konulu müzikli dans gösterisinde bulundu.

25 Mayıs tarihi bütün dünyada ”Etik Günü” olarak kutlanmaktadır. Etik değerlerin hatırlatılması, bir bilinç oluşturulması için de ülkemizde 25 Mayıs tarihi Etik Günü, 25 Mayısı kapsayan hafta da Etik Haftası olarak kabul edilmiştir.

butun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(3).jpgbutun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(7).jpgbutun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(1).jpgbutun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(10).jpg

butun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(8).jpgbutun-dunyada-”etik-gunu”-olarak-kutlanan-25-mayis-gunu,-rize’de-gulbahar-hatun-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi’nde-kutlandi-(4).jpg