Eü Hemşirelik Fakültesinden Hemşirelik Eğitimine Yönelik Deneysel Proje

Eü Hemşirelik Fakültesinden Hemşirelik Eğitimine Yönelik Deneysel Proje
Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç.

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatma Orgun'un yürütücülüğünü yaptığı "Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu" projesi, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatma Orgun'un yürütücülüğünü yaptığı "Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu" projesi, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı. Dijital devrimin kaçınılmaz bir şekilde etkisini gösterdiği alanlardan birinin de eğitim olduğunu ifade eden Doç. Dr. Fatma Orgun, "Hemşirelik öğrencilerinin gelişen teknoloji ve öğrencilerin bilgi edinmesinde farklı öğrenme yöntemlerine ihtiyaç duymaları nedeniyle teknoloji destekli yenilikçi öğretim teknolojilerinin kullanılarak etkili sunum becerileri konusunda bilgi kazanımı, özgüven ve sunum becerilerini geliştirmelerinin sağlanması yenilikçi çözümler üretmek adına önem taşımaktadır. Bu projede "Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu" kullanılarak verilen etkili sunum becerileri eğitiminin hemşirelik öğrencilerinin memnuniyet, bilgi düzeyi, özgüven ve sunum becerilerine etkisini belirlemek amacıyla randomize kontrollü deneysel bir çalışma gerçekleştirilecektir" dedi.

92 öğrenci ile yapılacak

Projenin detayları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Orgun, "Projemiz, fakültemizde öğrenim gören araştırmaya dahil edilme kriterlerini karşılayan ve araştırmaya katılmayı kabul eden 4'ünü sınıf öğrencileri arasından randomizasyon yapılarak 92 öğrenci arasında yürütülecek. Yeni nesil öğrenenlerin dikkatini çekebilmek için özellikle görsel içerikler ve teknoloji ile zenginleştirilen eğitim uygulamalarının kullanılmasının yararlı olacağı düşüncesiyle çalışmaya katılan öğrencilere kitlesel çevrim içi ders platformu kullanılarak yenilikçi öğretim teknolojilerinin entegrasyonu ile şekillendirilecek etkili sunum becerileri eğitimi verilecek. Bu araştırma sonuçlarının, hemşirelik öğrencilerinin etkili sunum becerilerinin belirlenmesinin ve bu konuda özgüvenlerinin artırılmasının toplum sağlığının yükseltilmesinde verilecek olan hasta eğitimlerinin kalitesini yükselteceği ve kendi sağlıklarını yönetebilen hastaların sayısını artıracağı ve alanda etkili sunum becerileri eğitimi verme konusunda yapılacak çalışmalara ışık tutacağı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yürütücülüğü Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Orgun'un yaptığı projede, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nilay Özkütük ve Arş. Gör. Duygu Ceren Güngör araştırmacı olarak yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik edip çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.