Eurovision'da Türkiye'ye 16 Ülkeden Sıfır - VİDEO

Eurovision'da Türkiye'ye 16 Ülkeden Sıfır - VİDEO
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye hangi ülke kaç puan verdi, Türkiye hangi ülkeye kaç puan verdi? İşte cevapları:

Rusya ‘ninelerle' ikinci olurken, Türkiye 16 ülkeden sıfır puan aldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen 57. Eurovision şarkı yarışmasında birincilik İsveç'in oldu. Yarışmanın başından beri favori gösterilen İsveç temsilcisi Loreen, “Euphoria” adlı şarkısıyla toplam 372 puan alarak birincilik ipini açık ara göğüsledi. Loreen'in oylama sırasında sanki kazanacağını biliyormuşçasına rahat ve sakin tavrı dikkat çekti.

Katılımcı 42 ülkenin oylama yaptığı gecede Türkiye'yi “Love Me Back” adlı şarkısıyla temsil eden Can Bonomo 112 puanla yedinci olurken, ikincilik Rusya, üçüncülük ise Sırbistan'ın oldu. Yarışmanın ev sahibi Azerbaycan ise geceyi dördüncülükle bitirdi.

Eurovision'un Birincisi İsveç'li Loreen

TÜRKİYE'YE HANGİ ÜLKE KAÇ PUAN VERDİ?

Türkiye'ye İngiltere, Norveç ve İsrail'den 1, Danimarka'dan 2, Romanya, Avusturya, İsviçre ve Macaristan'dan 3, Bosna-Hersek'ten 4, San Marino ve Fransa'dan 5, İsveç'ten 6, Belçika, Bulgaristan ve Gürcistan'dan 7, Malta, Makedonya, Hollanda ve Almanya'dan 8, Arnavutluk'tan 10 ve Azerbaycan'dan 12 puan geldi.

TÜRKİYE KİME KAÇ PUAN VERDİ?

Oylamada Türkiye ise Macaristan'a 1, Malta'ya 2, Yunanistan'a 3, Romanya'ya 4, Arnavutluk'a 5, İsviçre'ye 6, Rusya'ya 7, Makedonya'ya 8, Bosna-Hersek'e 10, Azerbaycan'a 12 puan verdi.