Evde Kal Rize! Rize'de Kovid-19’un Unutulduğu An!

Evde Kal Rize! Rize'de Kovid-19’un Unutulduğu An!
Rize'de şehir merkezinde bugün yaşanan silahlı yaralama olayında Vatandaşlarımız Koronavirüsü unuttu

Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkiledi. Ülke genelinde ve Rize'de kısıtlamalar yapılmasına rağmen vatandaşların vurdumduymaz hareketleri 'sosyal mesafe' olarak adlandırılan 1 metrelik mesafenin bile önemsenmemesi, cuma namazının bile kılınmadığı bir ortamda meraklı vatandaşların oluşturduğu kalabalık Rize'de koronavirüsle mücadelede aldığımız mesafeyi bir kez daha görmemizi sağladı.

Silahlı saldırının meydana geldiği andan itibaren olay yerine şuursuzca adeta hucüm  eden vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi ihlal etmesine mi yoksa herkesin eline cep telefonları ile çekim yapmasına mı, hatta örf ve adetlerimizde olmazsa olmaz olan tokalaşma kültürümüzü bile bir süre askıya aldığımız bu zamanda; ilimizde 30 pozitif koronavirüs vakası olmasına rağmen "bana bir şey olmaz" misali yaşanan vurdumduymazlık gelecek felaketlerin habercisi gibi görünüyor.

Bunca ikazlara ve tedbirlere rağmen bugün Rize’de yaşanan manzaraya bakarmısınız?…

Sosyal medya hesabı açmasına ve fotoğraflarını paylaşmasına çok kızan boşandığı kocası tarafından şehrin merkezinde silahla vurulan kadın yerde yatarken kimsede COVİD-19 virüs korkusu kalmadı…

evde-kal.jpg

0233-008.jpg

rize-saldiri.jpg

023-025.jpg

0000-006.jpg