Evde Sağlık Hizmeti

Evde Sağlık Hizmeti
Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, aile hekimlerinin yatalak durumdaki hastaları evlerinde ziyaret etme uygulamasının başlatıldığını bildirdi.

Tepe, yaptığı açıklamada, aile hekimlerinin en az ayda bir kez olmak üzere tüm yatalak durumdaki hastaları evlerinde ziyaret etmesi uygulamasının başlatıldığını belirtti.

Aile hekimlerinin bu durumdaki hastaların muayenelerini yapıp gerekliyse ilaçlarını yazacağını, hastalarını genel bir değerlendirmeye tabi tutup neler yapılması gerektiğine karar vereceğini ifade eden Tepe, şunları kaydetti: 

''Gerek olması halinde sonda ve serum takılma işlemleri de ziyaret esnasında yapılacaktır. Aile hekiminin hastane ortamında yapılması gereken tıbbi bir tedaviye ihtiyaç duyulduğunu tespit etmesi halinde yatalak hasta, sağlık müdürlüğüne bağlı hasta nakil ambulansları ile evinden alınıp hastaneye, tedavisi bittikten sonra evine tamamen ücretsiz olarak götürülecektir.

Bu sebeple evlerinde yatalak hastaları bulunan tüm vatandaşlarımızın kayıtlı bulundukları aile hekimlerine başvurmaları, bu hastaların tespit edilmesine yardımcı olacaktır. İlimizde başlattığımız bu uygulama ile yatalak hastalarımıza çok daha faydalı olabileceğimize inanıyoruz.''