Evi Yanan Aile Yardım Bekliyor

Evi Yanan Aile Yardım Bekliyor
Giresun’un Kayadibi Mahallesinde bir süre önce evi yanan torunlarıyla birlikte toplam 19 kişilik aile, uzanacak yardım elini bekliyor.

Evinin yandığını gördüğünde hortumla müdahale etmeye kalktığını ama başaramadığını belirten ev sahibi Salih Gürsu (60), “Evimiz 24 Ağustos 2013 tarihinde yandı. Yangın çıktığında ben bahçedeydim evin yandığını görünce eve geldim ama yangın çok büyümüştü hortumla yangını söndürmeye çalıştım. Yangın büyümeye başlayınca içerde bulunan çocukları dışarı çıkardım. Ben can acısına yangını söndürmeye çalışıyordum o anda itfaiyeyi aradık ama itfaiye gelene kadar evin birinci katı yandı. 19 kişilik aile o günden beri Kızılay’ın ve valiliği verdiği çadırlarda kalıyoruz. Yangında 20 çuvaldan fazla fındığımız yandı. Bizim tek amacımız kış gelmeden hayırseverlerin de desteğiyle evimizin biran evvel yapılması ve içine taşınmaktır” dedi.

evi-yanan-aile-yardim-bekliyor-2.jpg

Olay günü kayınvalidesine gittiğini geri döndüğünde evlerinin yandığını gören ev sahibinin eşi Serhat Gürsu (60), “Eve yaklaştığımda bir patlama oldu dönüp baktığımda ev tutuşmuş yanıyordu evin yanına kadar çıktım itfaiyeye haber versenize diyerek bağırdığımı hatırlıyorum ondan sonrasını hatırlamıyorum bayılmışım. Herkes eşya kurtarmaya çalışmış ama hiçbir şey kurtaramamışlar. Yiyecek ihtiyacımızı da çevreden gelen yardımlarla idare ediyoruz. Eşyalarımız hep yandı eşyalarımız Kızılay’dan çevreden gelen eşyalarla idare ediyoruz. 20 çuvala yakın fındığımız vardı oda yangında yandı. Önümüz kış çok çaresiziz, çocuklarımızın kimisi hasta ne yapacağımızı bilmiyorum çocukların mama ve bez ihtiyaçlarını temin edemiyoruz biz devletten yardım bekliyoruz” diye konuştu.

evi-yanan-aile-yardim-bekliyor-3.jpg

evi-yanan-aile-yardim-bekliyor-1.jpg