Evlenecek Çiftler Bu Şehre Akın Ediyor

Evlenecek Çiftler Bu Şehre Akın Ediyor
Tarihi şehir Mardin, evlenecek çiftlerin dış çekim mekanı haline geldi.

Tarihi şehir Mardin, evlenecek çiftlerin dış çekim mekanı haline geldi.

Turizmin son sezonun yaşandığı şu günlerde yabancı turistlerin yanı sıra evlenecek olan gençler de Mardin'in tarihi mekanlarından dış çekimler için sokaklara ayrı bir güzellik katıyorlar. Çekimler için en çok tercih edilen yerlerin başında 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi ve 1385 yılında yapılan Zinciriye Medresesi oldu. Dış çekimler için özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Batman'dan Mardin'e gelen çok sayıda damat ve gelinler evlilik öncesi son fotoğraflarını tarihi mekanlarda çekerek çocukları için özel bir albüm oluşturuyor. Mardin'e Diyarbakır'dan gelen gelin Tuba Erboğa, "Mardin'i çok güzel buluyorum, stüdyo artık eskidi, dış çekim daha iyi ve rahat" dedi.

Damat İzzet Erden ise dış çekimin daha güzel olduğunu söyledi. Erden, "Stüdyo çekiminden daha iyi ne kadar fotomontajla yapılsa da dış çekim gibi olmuyor. Dış çekimlerde yerinde görmek doğallığını fotoğraflarda görmek daha güze oluyor" diye konuştu.

Fotoğrafçı Velat Bozan eskisi gibi kimsenin stüdyo çekimi yapmadığını belirterek daha çok dış çekimlerin ilgi gördüğünü söyledi. Bozan, "Mardin manzarası güzel, o yüzden çıkıp dış çekimlerimizi yapıyoruz. Ben fotoğrafçıyım 4-5 senedir bu işi yapıyorum. Artık stüdyo fazla tercih edilmiyor, gelin ve damatlar genelde dış çekimi tercih ediyorlar. Mardin güzel bir şehir ve herkes dış çekimleri tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:IHA