Evlilik Okulu’nda 2. Zil

Evlilik Okulu’nda 2. Zil
Özel Hayat Hastanesi ve Plaza 16 işbirliğinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu'nda katılımcılara bilgi veren Psikolog Dilek Kaymak Kısaer, "Evlilikte çatışmanın...

Özel Hayat Hastanesi ve Plaza 16 işbirliğinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu'nda katılımcılara bilgi veren Psikolog Dilek Kaymak Kısaer, "Evlilikte çatışmanın ortaya çıkması doğal, önemli olan bu çatışmanın nasıl ele alındığıdır" dedi.

Özel Hayat Hastanesi ve Plaza 16 işbirliğinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu, "Eşler Arası İletişim" konusuyla devam etti. Özel Hayat Hastanesi Psikoloğu Dilek Kaymak Kısaer, evlilik hazırlığı yapan ya da yeni evlenmiş genç çiftlere evlilik kurumunda sağlıklı iletişim tüyoları verdi. Bazı noktalarda beraber, bazı noktalarda ise ayrı düşünen bireylerin çatışma yaşamadan birlikteliklerini sürdürmelerinin beklenemeyeceğini vurgulayan Kısaer, "Evlilikte çatışmanın ortaya çıkması doğal. Çatışma anında ilişkinin sağlığı sınanır. Önemli olan çatışmanın nasıl ele alındığı ve çözülmeye çalışıldığıdır" ifadelerini kullandı.

"EVLİLİK BİR KAYIKTIR"

Bireylerin birbirilerine bağırarak, şiddet uygulayarak, küserek, konuyu değiştirerek ya da aldırmıyormuş gibi davranarak çatışmaları çözmeye çalışmalarının yanlış olduğunu söyleyen Kısaer, şöyle devam etti:

"Sık sık tartışma çıkan evliliklere bakıldığında tartışma konularını incir çekirdeğini doldurmayacak konulardan çıktığı görülüyor. Genelde tartışma nedeni unutuluyor ve yaklaşım tarzına tepki gösteriliyor. Böyle durumlarda iki taraf da kendi cephesine çekilmeli ve düşünmesi gerekiyor. Sürekli karşı tarafın düşünmesini beklenmesi de en çok rastlanan hatalar arasında yer alıyor. Çünkü evlilik bir kayıktır. İki tarafın da sürekli kürek çekmesi gerekiyor."

"EVLİLİKTE SİHİRLİ KELİME: SABIR"

Kısaer, eşlerin çatışmaları çözmek için yapmaları gereken en önemli şeyin birbirlerini dinlemek olduğunu vurguladı. Çiftlerin hem kendilerinin hem de eşlerinin isteklerini bütünüyle karşılamak adına birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Kısaer, "Her iki taraf da birlikte adım atacak. "Ben buradayım, karşı taraf adım atsın" beklentisi hatalı. Bireyler birbirlerinin her zaman olumlu yönünü görmeli, yapıcı yaklaşım sergilemeli. Evlilikte sihirli kelime sabırdır. Bunun için eşler birbirinin kişiliğini değiştirmeye çalışmamalı, herkesin farklı duygulara sahip olma hakkının olduğu kabul edilmeli ve birlikte karar verebilmeli" diye konuştu.

Evlilik Okulu, 2 Nisan Cumartesi günü "Evlilikte Çocuk', 9 Nisan Cumartesi günü ise "Evlilikte Yaşanan Sorunlar ve Çözümler" konularının tamamlanmasıyla sona erecek.

Evlilik Okulu’nda 2. Zil

Evlilik Okulu’nda 2. Zil

Kaynak:IHA